Konstvetenskap A, 30 hp
Läsåret 2022/2023
-
Kursen är inställd.
HT 2022, Blandad tid, 100 %, Distans
Startdatum: 29 augusti 2022
Slutdatum: 15 januari 2023
Sista anmälningsdatum: 19 april 2022
Anmälningskod: UU-51715
Undervisningsspråk: Svenska
Studieort: Flexibel
Urval: Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)
Uppläggning för distanskurs: Vi använder Uppsala universitets lärplattform Studium. Vårt chattverktyg heter Zoom. Undervisning sker genom chatt eller föreläsningar via videolänk. Lärarstöd via e-post, diskussionsforum, chattar etc. I kursen ingår en icke obligatorisk exkursion till Stockholm.
Antal obligatoriska träffar på campus: 0
Antal frivilliga träffar på campus: 1
Behörighet: Grundläggande behörighet
Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
Läs mer om avgifter och stipendier.
Anmälningsavgift: 900 kr
Studieavgift, första inbetalningen: 45000 kr
Studieavgift, totalt: 45000 kr
Om kursen
Kursen vänder sig till dig som vill ha fördjupade kunskaper om bildkonst, arkitektur och bebyggelsehistoria i Europa med utblickar mot andra världsdelar. Kursen är uppbyggd kronologiskt och börjar med antikens kulturer för att avslutas med dagens visuella kultur. Här lär du dig använda verktyg för att kritiskt analysera måleri, skulptur, byggda miljöer och annan visuell kultur från olika delar av historien fram till idag. Du får även redskap för att på ett kritiskt medvetet sätt förmedla och diskutera egna iakttagelser och tankar i relation till konstvetenskapens fält. Detta sker genom chattundervisning, analysövningar och en exkursion.
Studier i konstvetenskap är ett naturligt steg på vägen mot en rad skilda yrkesverksamheter: på museer, inom kulturminnesvård och miljöplanering, i förlagsverksamhet och medier. Det ger också viktiga komplement till konstnärlig verksamhet. Kunskap om visuella uttryck och föremål är också en tillgång inom yrkesområden som utformats kring handel av antikviteter, konst- och designföremål. Konstvetenskaplig kompetens är även en styrka i yrken där verksamheten bedrivs i skolmiljö, inom kommunala förvaltningar och inom turistnäringen.
Mer information
Kursplan med litteraturlista
För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.
Kontakt
Konstvetenskapliga institutionen, Campus Gotland
Cramérgatan 3
621 67 VISBY