Deep games 2020/2021 (7,5 hp)

HT20, 50 %, Campus

Startdatum: 31 augusti 2020

Slutdatum: 8 november 2020

Sista ansökningsdatum: 15 april 2020

Anmälningskod: UU-54846 Anmälan

Undervisningsspråk: Engelska

Studieort: Visby

Urval: Högskolepoäng (max 285 hp)

Behörighet: 120 hp. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till högskoleutbildning på grundnivå.

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 15000 kr

Studieavgift, totalt: 15000 kr

Om kursen

Kursen kombinerar seminarier med speldesignworkshops för att utforska - teoretiskt och praktiskt - hur du kan utforma spel som kan belysa människans tillstånd och bidra till ett meningsfullt liv. Vi använder dina egna personliga upplevelser som inspirationskällor för spelidéer och metaforer och analogier för att skapa spel om komplexa, abstrakta begrepp, såsom lojalitet, värdighet, mod eller förtroende. Vi använder också en rad teorier och metoder från relevanta discipliner utanför speldesign för att utvidga vår egen uppfattning om vad spel kan vara och hur de verkligen kan påverka spelare. Teoretiska ramar testas genom tillämpning av praktisk speldesign. Kursen ger dig möjligheter att utveckla ett ämne för examensarbetet.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Studentportalen

Studentportalen

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation med mer. För att kunna logga in krävs att du skaffar ett studentkonto. Kurs- och programsidor i Studentportalen går också att se utan inloggning här. Sidorna innehåller basinformation samt de funktioner som institutionerna har valt att göra synliga.

Kontakt

Institutionen för speldesign

Skeppsbron 24 (Björkanderska) 621 57 VISBY

Uppsala universitet, Campus Gotland, 62167 Visby

E-post: gamedesign@speldesign.uu.se

Institutionen för speldesign

E-post: gamedesign@speldesign.uu.se