Life drawing 2019/2020 (15 hp)

Sommar 2019, 100 %, Campus

Startdatum: 17 juni 2019

Slutdatum: 25 augusti 2019

Sista ansökningsdatum: 15 mars 2019

Anmälningskod: UU-04846 Anmälan

Undervisningsspråk: Engelska

Studieort: Visby

Urval: Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)

Behörighet: Grundläggande behörighet

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 27500 kr

Studieavgift, totalt: 27500 kr

Anmärkning: För att registreras på kursen krävs fysisk närvaro vid uppropet på Campus Gotland, startdagen. Första veckan är en av de mest intensiva veckorna under kursen och har obligatorisk närvaro. Därefter varvas intensiva veckor på campus med obligatorisk närvaro med veckor då en del av arbetet kan göras på distans. Tillgång till skanner eller bättre kamera är önskvärt då uppgifter och teckningar skickas in digitalt.

Under Almedalsveckan 1-5 juli 2019, vecka 27, sker ingen undervisning på Campus Gotland. Kursens upplägg denna vecka består av eget arbete på distans.

Om kursen

Kursen ger en bred förståelse för gestaltningen av den mänskliga formen. Du får kunskaper i form, volym, perspektiv och anatomi samt i hur man använder sig av valörer, ljus och skugga. Vi studerar huvudets konstruktion och anatomi samt de stora muskelgrupperna och lär oss hur vi använder dem när vi konstruerar karaktärer. I kursen ingår modellstudier under handledning liksom teoretiska pass som ger fördjupning och användbara verktyg för fortsatta studier.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Studentportalen

Studentportalen

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation med mer. För att kunna logga in krävs att du skaffar ett studentkonto. Kurs- och programsidor i Studentportalen går också att se utan inloggning här. Sidorna innehåller basinformation samt de funktioner som institutionerna har valt att göra synliga.

Kontakt

Institutionen för speldesign

Skeppsbron 24 (Björkanderska) 621 57 VISBY

Uppsala universitet, Campus Gotland, 62167 Visby

E-post: gamedesign@speldesign.uu.se

Pernilla Persson

E-post: pernilla.persson@speldesign.uu.se