Animation i 2D 2 - teori och projekt 2019/2020 (7,5 hp)

HT19, Blandad tid, 50 %, Distans

Startdatum: 4 november 2019

Slutdatum: 19 januari 2020

Sista ansökningsdatum: 15 april 2019

Anmälningskod: UU-54818 Anmälan

Undervisningsspråk: Engelska

Studieort: Flexibel

Urval: Högskolepoäng (max 165 hp)

Uppläggning för distanskurs: Kursen är nätburen och har inga fysiska träffar eller obligatoriska sammankomster online. Kommunikationen mellan lärare och studenter samt studenter sinsemellan sker via de olika kursforumen.

Behörighet: Animation i 2D 1 - teori och praktik, 7,5 hp

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 13750 kr

Studieavgift, totalt: 13750 kr

Om kursen

2D-animation fokuserar på att skapa storyboards, karaktärer och bakgrunder som animeras i tvådimensionella miljöer. Kursen är en fortsättning på ”Animation i 2D 1 - teori och praktik” och fokuserar på animationsproduktion och de steg som måste tas innan och under tillverkning av en animerad film. Under denna kurs kommer du att producera en kort animerad film och därmed få möjlighet att gå igenom de olika stegen som ingår i produktion av en animerad film så som berättande, konceptutveckling, design, karaktärsutveckling, storyboards, och layout. Kursen bygger på animationsteori, design och avancerade animationstekniker för spel och tidslinjebaserad animation.

I kursen ingår en genomgång av animationstekniker, planering av en animerad film, fördjupad karaktärsanimation, iscensättning samt självständiga praktiska övningar i Adobe Animate. Kursen avslutas med ett eget projektarbete där du får möjlighet att utveckla egna färdigheter på ett självständigt och kreativt sätt.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Studentportalen

Studentportalen

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation med mer. För att kunna logga in krävs att du skaffar ett studentkonto. Kurs- och programsidor i Studentportalen går också att se utan inloggning här. Sidorna innehåller basinformation samt de funktioner som institutionerna har valt att göra synliga.

Kontakt

Institutionen för speldesign

Skeppsbron 24 (Björkanderska) 621 57 VISBY

Uppsala universitet, Campus Gotland, 62167 Visby

E-post: gamedesign@speldesign.uu.se

Iwona Hrynczenko

E-post: iwona.hrynczenko@speldesign.uu.se