Introduktionskurs II i tyska 2019/2020 (15 hp)

VT20, Kvällstid, 50 %, Campus

Startdatum: 20 januari 2020

Slutdatum: 7 juni 2020

Sista ansökningsdatum: 15 oktober 2019

Anmälningskod: UU-08918 Anmälan

Undervisningsspråk: Svenska

Studieort: Uppsala

Urval: Platsgaranti

Behörighet: Grundläggande behörighet. Tyska 2, Engelska 6 eller Tyska steg 2, Engelska B (områdesbehörighet A2/2) eller Introduktionskurs I i tyska.

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 22500 kr

Studieavgift, totalt: 22500 kr

Anmärkning: Kursen ger särskild behörighet till Tyska A1.

Om kursen

Detta är en kurs för dig som ytterligare vill fördjupa dina kunskaper i ett av Europas största språk. Den passar för dig som har grundläggande kunskaper i tyska språket som exempelvis studerat Introduktionskurs I i tyska, lärt dig tyska på gymnasiet eller på annat sätt.
Du får utökade kunskaper och färdigheter i tyska samt vidare insikter i de tyskspråkiga ländernas realia och kultur. Kursen ger dig en bred introduktion till det tyska språket genom träning i kommunikation i tal och skrift inom välbekanta områden som arbete, studier och fritid. Dessutom ger kursen utvidgade kunskaper i tyskans uttal, grammatik och ordförråd. I kursen ingår även läsning av autentiska texter som nyhetsartiklar och enklare skönlitteratur samt hörförståelseövningar. Utöver detta ges en vidare överblick av olika aspekter inom exempelvis kultur, politik och samhällsutveckling inom det tyskspråkiga området.
Introduktionskurs II i tyska motsvarar nivå A2 enligt den Gemensamma europeiska referensramen för språk, GERS och ges under vårterminen på halvfart (15 hp). Den omfattar cirka 14 föreläsningar, vilket innebär en föreläsning per vecka under kvällstid, samt arbete med kurslitteraturen. Kursen ger behörighet till vidare universitetsstudier i tyska på A-nivå.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Studentportalen

Studentportalen

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation med mer. För att kunna logga in krävs att du skaffar ett studentkonto. Kurs- och programsidor i Studentportalen går också att se utan inloggning här. Sidorna innehåller basinformation samt de funktioner som institutionerna har valt att göra synliga.

Kontakt

Institutionen för moderna språk

Engelska parken, Thunbergsvägen 3 L

Box 636, 751 26 UPPSALA

Telefon: 018-471 1297

Fax: 018-471 3480

E-post: info@moderna.uu.se

Studievägledare

E-post: studievagledare@moderna.uu.se

Telefon: 018-471 14 31