Spelproduktion 1 - arkadspel

15 hp

Kursplan, Grundnivå, 5SD063

Det finns en senare version av kursplanen.
Kod
5SD063
Utbildningsnivå
Grundnivå
Huvudområde(n) med fördjupning
Speldesign G1F
Betygsskala
Underkänd (U), godkänd (G), väl godkänd (VG)
Fastställd av
Institutionsstyrelsen, 3 februari 2016
Ansvarig institution
Institutionen för speldesign

Behörighetskrav

Speldesign 1 – introduktion, 15 hp

Mål

Efter avslutad kurs ska studenten kunna:

  • förstå och tillämpa produktionsmetodik, dvs. planera, genomföra, dokumentera och utvärdera ett spelutvecklingsprojekt,
  • redovisa förståelse för och kunskap om iterativa processmodeller,
  • designa spel efter unika användargränssnitt,
  • designa spel utifrån spelarnas fysiska positionering och exponering, samt
  • uppvisa grundläggande förståelse för hur man presenterar en spelpitch.

Innehåll

Studenterna utför i projektform en fysisk spelkonstruktion som är rumslig, interaktiv och gestaltad med fokus på användargränssnitt, MDI och spelarens blottade position i rummet. Under kursen belyses de olika momenten ur ett gruppdynamiskt och processinriktat perspektiv för att möjliggöra reflektion och analys i projektsammanhang.

Kursen omfattar hela projektprocessen från idé till genomförande: förberedande arbete (definition av målgrupp, undersökning av tekniska begränsningar samt riskminimering), presentation av en elevator pitch, konceptdokument, skriftlig projektplan, kontinuerlig uppföljning och avrapportering enligt projektplanen samt genomförande, redovisning och utvärdering av projektet.

Undervisning

Undervisning sker i form av föreläsningar, samt lärarledda övningar och laborationer samt handledning under projektarbetet.

Examination

Kursen innehåller följande examinationsmoment: konceptdokument, Scrum-dokument, alpha presentation, beta presentation och projektrapport.

Examination sker genom en projektplan med tillhörande konceptdokument som inlämnas och avrapporteras, samt genomförande, dokumentation och utvärdering av projektet.

BETYG

Som betyg på kursen används något av uttrycken Väl godkänd, Godkänd eller Underkänd. För betyget Väl godkänd krävs betyget Väl Godkänd på projektrapporten.

PLAGIAT OCH FUSK

Uppsala universitet ser allvarligt på fusk och plagiat och disciplinära åtgärder tas emot studenter som misstänks vara inblandade i någon form av fusk och/eller plagiat. De disciplinära åtgärderna är varning och avstängning under en begränsad tid.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin