Studentambassadörer som pluggar människors beteende, etik och religion

Beteendevetenskapligt kandidatprogram, Agnes Thorsén

(Observera att svaren från ambassadörerna är från strax före Corona-pandemin.)

Porträtt på Agnes Thorsén
Varför valde du din utbildning?

Gick Sam-beteende på gymnasiet så blev en ganska naturlig övergång till ett beteendevetenskapligt program och efter att jag testade mina vingar på juristprogrammet i Göteborg och insåg att det inte var min grej blev valet enklare att återgå till det jag kände till!

Vilka tre ord beskriver bäst hur du tycker det är att plugga i Uppsala?

Mysigt, aktivitetsfyllt (när Corona inte fanns) och socialt.

Vad är ditt bästa minne från tiden du pluggat?

Har många men att delta i insparken mitt första år och sedan att få styra den 2a året ligger nog i toppen på listan.

Nämn tre saker som står på ditt schema den här veckan!

Denna vecka har jag ett styrelsemöte i vår programförening, jag har en redovisning och vi ska få ut vår hemtenta efter redovisningen så då lär jag sitta med den.

Var har du som mest roligt i Uppsala?

Sällskapet är viktigare än platsen, men på en pubrunda har man i princip alltid kul!

Program med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor, Ingrid Jäder

Porträtt på Ingrid Jäder
Varför valde du din utbildning?

För att det är ett väldigt brett program men som ändå har en stark koppling till arbetslivet vilket för mig gör kurserna vi läser mycket mer intressanta och verklighetsförankrade.

Vilka tre ord beskriver bäst hur du tycker det är att plugga i Uppsala?

Samhörighet, ansvar och underbart!

Vad är ditt bästa minne från tiden du pluggat?

Så mycket fina minnen men avslutningsgasquen(sittning) för min inspark som också var min första gasque är något jag aldrig glömmer!!

Nämn tre saker som står på ditt schema den här veckan!

Föreläsning, temadag med fokus affärsidéer och individuell inlämning.

Var har du som mest roligt i Uppsala?

Varsomhelst med mina kompisar jag lärt känna här i Uppsala!!

Socionomprogrammet, Amanda Malmsten

Porträtt på Amanda Malmsten

Varför valde du din utbildning?

För en bred valmöjlighet i framtiden. Socialt arbete och sociala problem finns överallt. Jag tänkte även på ständig utveckling och problemlösning. Samhället förändras hela tiden, därav måste jag som socionom, som del av det sociala ständigt vara på tårna för utveckling. Vill alltid lära mig nytt!

Intressant, roligt, givande.

Vad är ditt bästa minne från tiden du pluggat?

T2:s PPU kurs Fältstudie (PPU=personlig och professionell utveckling), vi fick besöka ett SIS-hem. Ett ungdomshem utanför Uppsala som erbjuder icke-skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk särskild vård. Det är pojkar som blivit omhändertagna med stöd av LVU (lag med särskilda bestämmelser om vård av unga).

Nämn tre saker som står på ditt schema den här veckan!

Föreläsningar (2st) samtalsworkshop (1st) och seminarium (1st).

Var har du som mest roligt i Uppsala?

Har inget särskilt ställe. Det är personerna jag har med mig som avgör det hela oavsett om det handlar om plugg eller fritid!