Det behövs fler ingenjörer

Arbetsmarknaden ser bra ut för både högskoleingenjörer och civilingenjörer, både på kort och lång sikt. För nyexaminerade bedöms arbetsmarknaden vara god, och för de med yrkeserfarenhet ännu bättre. I framtiden ökar behovet av ingenjörer inom miljö, infrastruktur, data/IT, gruvteknik, metall, hälsovård samt utbildning och forskning. Behovet ökar både i Sverige och utomlands.

Spännande och viktiga utmaningar väntar

Mycket av det vi håller för självklart i vår vardag grundar sig på ingenjörsmässiga framsteg. Ingenjörer hittar lösningar på problem, det är yrkets kärna. Utmaningen som ingenjörer står inför nu är att hitta lösningar som förbättrar för människan och miljön samtidigt. Ingenjörskonst används inom vitt skilda branscher, till exempel energi, byggteknik, IT, tillverkning, hälso- och sjukvård. Att vara ingenjör passar dig som vill arbeta i människans tjänst.

Genom den ideella organisationen Ingenjörer utan gränser kan du som ingenjör bidra med din kompetens. Samtidigt kan du vidga dina vyer genom att delta i volontärprojekt för hållbar utveckling både i Sverige och utomlands.

Lyssna på en ingenjör: I Sveriges Ingenjörers podcast talar ingenjörer om vad de brinner för.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin