Bli lärare

Som lärare kan du hjälpa barn och ungdomar att växa och utvecklas. Välj ett yrke som har en avgörande betydelse för både individ och samhälle.

Våra lärarprogram

På Uppsala universitet kan du plugga till lärare med inriktning mot förskolan, grundskolan eller gymnasiet. Här får du lära dig att lära andra.

Att vara lärare är att vara ledare och förebild och därför har ledarskap en framträdande roll i utbildningen. Det och mycket annat får du träna på när du läser hos oss, inte minst då du är ute och gör din praktik. Vi siktar på att utveckla lärarutbildningar med den bästa verklighetsanknytningen i Sverige.

Lärarprogram på avancerad nivå

Utbildning på riktigt

Oavsett vilket lärarprogram du läser så kommer du att genomföra VFU – verksamhetsförlagd utbildning. Det innebär att du får vara på en skola eller en förskola vid flera tillfällen under utbildningen, och träna och utveckla dina färdigheter under handledning av en erfaren lärare. När du sedan tar din examen har du med dig både grundläggande teoretiska kunskaper och en verktygslåda med praktiska redskap som du kommer att ha nytta av från dag ett i ditt framtida yrkesliv.

Maria Flinck Thunberg”Lärarstudenternas VFU i våra skolor och förskolor är en så viktig del i kommunens framtida kompetensförsörjning. Vi ser fram emot att ta emot och stötta dig som gjort detta kloka yrkesval!”

Maria Flinck Thunberg, verksamhetschef på utbildningsförvaltningen i Enköpings kommun.

Välj Uppsala eller Visby

I Uppsala pluggar du dels på Campus Blåsenhus, dels på de olika ämnesinstitutionerna på andra campus i stan. Här finns det senaste inom digital lärteknik. Den nya tekniken gör det möjligt att integrera det digitala arbetssättet med traditionell undervisning. Läser du lärarutbildningen i Visby blir du en del av den gemytliga miljön vid Campus Gotland. Som lärarstudent vid Campus Gotland har du dessutom möjlighet att komma in och arbeta på en grundskola ”på riktigt” med lön en dag i veckan genom Region Gotlands läraraspirantanställning.

Senast uppdaterad: 2022-08-25