UppTalk: Kollagen - ett naturligt lim för att reparera våra kroppar?

• Datum: 13 februari 2024, kl. 12.00–12.30
  • Plats: Zoom
  • Typ: Seminarium
  • Föreläsare: Ayan Samanta, forskare i makromolekylär kemi vid institutionen för kemi - Ångström
  • Webbsida
  • Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
  • Kontaktperson: Lovisa Svensson

Tack vare forskning på biomaterial kan vi i allt högre utsträckning byta ut eller komplettera kärvande delar av våra kroppar. Att ersätta ögats hornhinna och bota blindhet låter som det ultimata miraklet. Men Ayan Samanta är en av forskarna som är lösningen på spåren: naturligt kollagen som kan reparera och regenerera hornhinnan, och även förstärka ortopediska implantat. Välkommen till UppTalk!

Samtalet ges på engelska.

Länk till samtalet

Vill du ha en påminnelse via mejl 30 minuter innan samtalet börjar? Skriv in din e-postadress i detta formulär.

UppTalk är en populärvetenskaplig seminarieserie via Zoom där du får ta del av intressanta samtal och tvärvetenskapliga panelsamtal med forskare vid Uppsala universitet. Samtalen kretsar kring samhällsrelevanta ämnen och där du som åhörare har möjlighet att ställa frågor till våra forskare.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ