Utbildning

Studievägledning och karriärvägledning

Vilken väg är din?

På universitetet kan du läsa antingen fristående kurser eller program.

Ta vara på möjligheten att forma din framtid. Vägledaren erbjuder dig samtal och stöd före och under dina studier och när du är på väg ut på arbetsmarknaden.

Du kan vända dig till Uppsala universitets centrala studievägledning och karriärvägledning för ett vägledningssamtal som utgår från dig och dina funderingar kring framtiden. Vägledaren hjälper dig hitta rätt bland våra utbildningar och strukturera dina möjligheter så att du kan göra ett medvetet val. Du som funderar på att börja studera, redan är student eller nyligen har tagit examen kan vända dig till oss.

Har du frågor om specifika program eller kurser?

Om du har specifika frågor om en utbildning så finns vid varje institution en vägledare som är specialiserad inom ämnet. Kontaktuppgifter till dem finns för varje program och kurs.

Vi har tystnadsplikt

Utifrån just din situation kan vägledaren hjälpa dig att sortera upp dina funderingar och att se vilka olika alternativ som finns. Oavsett vilka frågor du har är vägledaren en professionell samtalspartner vars uppgift är att hjälpa dig vidare. Ett vägledningssamtal kan komma att beröra många av livets områden. Vägledaren har tystnadsplikt beträffande sådant som rör dina personliga förhållanden.

På väg ut i arbetslivet?

Börjar du bli klar med dina studier och vill ha feedback på ditt cv och ansökningsbrev eller kanske tips inför en anställningsintervju? Behöver du någon att bolla idéer med, du kanske behöver hjälp att komma igång med dina ansökningshandlingar? Våra karriärvägledare hjälper och stöttar studenter och doktorander på väg ut i arbetslivet.

Kontakta vägledare

Central studie- och karriärvägledning i Uppsala

S:t Olofsgatan 10 B, Uppsala
018-471 47 20
studentservice@uu.se

Besök oss
Antingen kommer du på ett drop in-samtal under våra öppettider eller så kan du boka en tid i förväg om det passar dig bättre.

Öppettider
Drop-in: Måndag, tisdag 10.00-12.00, onsdag, fredag 12.00-14.00
samt torsdagar 16.00-18.00.
Boka vägledningssamtal
Telefontid: Måndag, tisdag, torsdag 13.00-15.00; onsdag, fredag 9.00-11.00

Stängt på helg- och klämdagar.

Studievägledning på Campus Gotland, Visby

Cramérgatan 3, plan 2 i Hus A, Visby
Maria Ljungqvist, 0498-10 82 45
Sara Vestling, 0498-10 82 16
studievagledningcampusgotland@uadm.uu.se
Studievägledning på Campus Gotland

Vägledning på institutionerna

För specifika frågor om program, ämnen och kurser kan du vända dig till någon av studievägledarna som finns på institutioner och fakulteter.

Ändrade öppettider

Central studie- och karriärvägledning i Uppsala:

  • 30 maj är telefonmottagningen stängd och drop-in mottagningen endast öppen 10:00-11:00.
  • 2 juni är telefonmottagningen stängd.
  • 15 juni är drop-in mottagningen stängd.
  • 21 juni stängt