Studievägledning och karriärvägledning

Vi vägleder dig

Kom på våra drop in-tider eller ring oss.

Studievägledare ger information om universitetets utbildningar och erbjuder samtal kring studier, yrkesliv och arbetsmarknad. Har du frågor om högskoleregler, antagningskrav och examensregler går det bra att fråga oss.

Du kan vända dig till Uppsala universitets centrala studievägledning och karriärvägledning för ett vägledningssamtal som utgår från dig och dina funderingar kring framtiden. Vägledaren hjälper dig hitta rätt bland våra utbildningar och strukturera dina möjligheter så att du får ett bra beslutsunderlag. Du som funderar på att börja studera, redan är student eller nyligen har tagit examen kan vända dig till oss.

Har du frågor om specifika program eller kurser?

Du som redan vet vilket program eller vilken kurs du vill läsa eller har mer ämnesspecifika frågor kan vända dig till någon av studievägledarna som finns på institutionerna. Kontaktuppgifter till dem finns i vår utbildningsdatabas. Sök fram ditt program eller din kurs här.

Vi har tystnadsplikt

Utifrån just din situation kan vägledaren hjälpa dig att sortera upp dina funderingar och att se vilka olika alternativ som finns. Oavsett vilka frågor du har är vägledaren en professionell samtalspartner som hjälper dig att komma vidare. Ett vägledningssamtal kan komma att beröra många av livets områden. Vägledaren har tystnadsplikt beträffande sådant som rör dina personliga förhållanden.

Kontakta vägledare

Centrala studievägledare och karriärvägledare i Uppsala

S:t Olofsgatan 10 B, Uppsala
018-471 47 20
studentservice@uu.se

Öppettider för drop-in-besök: Mån-tis, tors-fre 10.00-12.00, under terminstid* även tors16.00-18.00.
Telefontider: Mån-fre 10.00-12.00, under terminstid även tors 13.15-14.30.
Stängt på helg- och klämdagar.
* Vårterminen 2014: 20 januari-8 juni
Höstterminen 2014: 1 september-18 januari

Studievägledning i Visby

Maria Ljungqvist
Cramérgatan 3, plan 2 i Hus A, Visby
Telefon: 0498-10 82 45
studievagledning@campusgotland.uu.se

Vägledning på institutionerna

Du som redan vet vilket program eller vilken kurs du vill läsa eller har mer ämnesspecifika frågor kan vända dig till någon av studievägledarna som finns på institutionerna.

Ändrade öppettider

Studie- och karriärvägledningen i Uppsala:

  • Vecka 30, 21-25 juli, är drop-in-mottagningen till studie- och karriärvägledningen stängd. Telefonmottagningen öppen som vanligt.

På väg ut i arbetslivet?

Börjar du bli klar med dina studier och vill ha feedback på ditt cv och ansökningsbrev eller kanske tips inför en anställningsintervju? Behöver du någon att bolla idéer med, du kanske behöver hjälp att komma igång med dina ansökningshandlingar? Våra karriärvägledare hjälper och stöttar studenter och doktorander på väg ut i arbetslivet.

Följ bloggen Plugga nu

I bloggen Plugga nu skriver vi som arbetar med studentservice och studie- och karriärvägledning. Bloggen är fylld med information om studier, studentliv och karriär. Välkommen in!

Skriv ut
Dela sidan på