Om webbplatsen

Personuppgifter och dataskydd

dataskyddsombud@uu.se
Uppsala universitets hantering av personuppgifter

Tillgänglighet

Uppsala universitet strävar efter att uu.se ska kunna uppfattas, förstås och hanteras av alla användare. Webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Vilket innehåll som inte är tillgängligt redovisas i tillgänglighetsredogörelsen för uu.se

Tekniska problem

Kontakta webmaster@uu.se för frågor om webbservern, tillgänglighet och liknande.

Aktuella driftstörningar och planerat underhåll av universitetets IT-system

Säkerhetsfrågor

Kontakta security@uu.se för rapportering om dataintrång, olämpliga webbsidor, otillbörligt nätutnyttjande och liknande.

Innehåll

Prefekt eller motsvarande ansvarar för information inom sitt verksamhetsområde. För adressuppgifter gällande prefekter vid samtliga institutioner, se universitetskatalogen.

Kakor

Uppsala universitets webbplatser använder kakor. En kaka eller cookie är en liten textfil som webbplatser lagrar på din dator och som innehåller någon information. Uppsala universitet sparar ingen personlig information i kakor. Om du inte vill ha några kakor kan du ställa in detta i din webbläsare.

Användningsområden

På vissa delar av universitetets webbplatser används kakor för att ge användaren tillgång till extra funktioner, t ex webbpost, beställning av material samt för att bibehålla inloggningsinformation så att användaren skall kunna vara inloggad.

Stänga av kakor i webbläsaren

Om du inte vill att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen i din webbläsares inställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator. Vissa funktioner på universitetets webbplats kommer inte att fungera om du stänger av kakor helt.

Analysverktyg för besöksstatistik

Uppsala universitets webbplats använder analysverktyget Siteimprove för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Syftet är att kunna förbättra innehåll, navigation och struktur på webbplatsen. Analysverktyget använder inte kakor, och ingen personlig information lagras.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin