Utbildning

Uppsala universitet erbjuder ett brett utbud av utbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Här kan du ta del av unikt studentliv, oavsett om du väljer att läsa i Uppsala eller i Visby.

Hitta rätt utbildning

Det är roligare och lättare att plugga om du läser något som du är intresserad av. Här kan du hitta mer än 190 program och 1900 kurser.

En person med uu-tröja med texten "fråga mig" på ryggen. 

Ny på universitetet?

Det är spännande att kliva in i universitetsvärlden men det kan också vara svårt att veta hur det går till. Vad är skillnaden på kurs och program? Och hur hittar man böckerna som ska läsas? I guiden nedan hittar du nyttig information för dig som är ny student.

Så funkar det att att plugga på universitetet

Studenter med stora väskor på väg in i en universitetsbyggnad. 

Träffa våra studenter

Våra studenter har varit lika olika sedan 1477, och det gillar vi. Vid Uppsala universitet skapas möjligheter att göra din egen grej, oavsett vem du är och vilka intressen du har samtidigt som du blir en del av en större gemenskap. Här får du veta vad några av våra studenter har att säga om sin studentstad samt höra några av deras bästa tips till dig.

Träffa våra studenter

Tre studenter som samtalar medan de promenerar över Järnbron i Uppsala centrum.

Följ oss på Instagram

 

Instagrams logga. 

På vår Uppsalakanal @uppsalastudent får du följa flera av våra studenters vardag. Där får du veta lite mer om hur det är att vara student i Uppsala och även lite tips på allt som handlar om studier och studentliv.

På vår Gotlandskanal @uucampusgotland berättar vi om olika evenemang och visar hur fint Visby kan vara oberoende av årstid.

För dig som blivit antagen

Är du redan student vid Uppsala universitet, eller har du precis blivit antagen?

Du hittar all information du behöver på studentingången

Logga med texten Finansieras av Europeiska unionen, NextGenerationEU

Finansiering

Sedan 2021 får Uppsala universitet en del av sina utbildningsanslag från åtgärdspaketet Next Generation EU. Next Generation EU är en tillfällig satsning för att bidra till att reparera de akuta ekonomiska och sociala skadorna till följd av covid-pandemin. Huvudparten av medlen kanaliseras genom den så kallade Faciliteten för återhämtning och resiliens (RRF).

Om Sveriges återhämtningsplan, som en del i EU:s återhämtningsplan, på regeringens webbplats

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin