Utbildning

Uppsala universitet erbjuder ett brett utbud av utbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Här kan du ta del av unikt studentliv, oavsett om du väljer att läsa i Uppsala eller på Gotland.

Hela Sveriges universitet

På Uppsala universitet hittar du miljöer där olikheter kan mötas. Hos oss får du chansen att göra din egen grej, samtidigt som du blir en del av en gemenskap. Oavsett vem du är och vad du vill är vi ett universitet för dig.

Om du har utländsk utbildning

Har du en utländsk utbildning och vill studera vid Uppsala universitet finns det några saker som du behöver att tänka på innan du söker.

Illustration av jordklotet

Vill du doktorera?

Har du avslutat studier på avancerad nivå och hittat ett ämne som du vill doktorera i? Då kan forskarutbildning vara något för dig.

Illustration av jordklotet

Funktionsnedsättning och studier

Det finns olika typer av stöd för dig när du studerar vid Uppsala universitet. Vissa stöd är tillgängliga för alla studenter. Andra stöd är endast till för studenter med varaktiga funktionsnedsättningar.

Om du har en varaktig funktionsnedsättning är det viktigt att du ansöker om stödet i tid.

Att studera med funktionsnedsättning

Händer på punktskrift.

Följ oss på Instagram

På vår Uppsalakanal @uppsalastudent får du följa flera av våra studenters vardag. Där får du veta lite mer om hur det är att vara student i Uppsala och även lite tips på allt som handlar om studier och studentliv.

På vår Gotlandskanal @uucampusgotland berättar vi om olika evenemang och visar hur fint Visby kan vara oberoende av årstid.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin