Utbildning
- Kontrollera dina uppgifter
- Sista komplettering
- Första antagningen till hösten
- Sista svarsdag
- Andra antagningsbeskedet till hösten
april-juni
Har du sökt en utbildning till hösten får du mejl när det är dags att gå in på antagning.se för att kontrollera din anmälan.
21 juni
Går du en gymnasieutbildning nu? För att hinna registrera dina gymnasiebetyg före urvalet till behöver du komplettera din ansökan med dina betyg.
12 juli
Ditt antagningsbesked publiceras på Mina sidor på antagning.se. Kom ihåg att du måste svara ja för att behålla din plats eller reservplats.
21 juli
Du måste svara på ditt antagningsbesked för att kunna få en plats på den utbildning som du vill gå på i höst. Du ska svara oavsett om du är antagen eller reservplacerad.
Svara senast kl. 24.00 på antagning.se.
27 juli
Andra antagningsbeskedet
På eftermiddagen publiceras det andra antagningsbeskedet på www.antagning.se.
Uppsala universitet – hela Sveriges universitet
- Drygt 52 000 studenter.
- 13 studentnationer.
- Sex studentkårer.
- Studentstaden Uppsala.
- Campus Gotland i Visby.
- Studentutbyten med omkring 400 utländska universitet.
- Forskning i världsklass.
-
Sveriges första universitet – grundat 1477.
Några av våra studenter kan berätta om fler anledningar till varför de valde Uppsala universitet.
På Uppsala universitet möts vi över gränser. Här möter du människor från olika bakgrunder, med olika framtidsdrömmar och med olika förutsättningar. Oavsett vem du är, och vad du vill, så är vi ett universitet för dig. Våra studenter har varit lika olika sedan 1477, och det gillar vi.

Kontakta studie- och karriärvägledare
Behöver du hjälp med att välja utbildning eller om du har frågor om karriär är du välkommen att kontakta studie- och karriärvägledningen vid Uppsala universitet.
Ny i Sverige?

Är du nyanländ i Sverige? Om du har en utländsk utbildning och vill studera vid Uppsala universitet är det några saker som är viktiga att tänka på.
Finansiering
En del av utbildningarna har finansierats med medel hänförliga till EU:s facilitet för återhämtning och resiliens. För mer information, se Sveriges återhämtningsplan.