Sensorik och produktutveckling
Kurs, Grundnivå, 2HK080
Hösten 2023 Hösten 2023, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 2 november 2023–14 januari 2024
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp), Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (30 hp), samt genomgången Mat, marknad och ledarskap I (15 hp).
- Urval
-
Högskolepoäng (max 165 hp)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 22 500 kr
- Studieavgift, totalt: 22 500 kr
- Sista anmälningsdag
- 17 april 2023
- Anmälningskod
- UU-25007
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 28 juli 2023–31 oktober 2023
- Institutionens information om registrering
Hösten 2024 Hösten 2024, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 6 november 2024–19 januari 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp) och Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (30 hp).
- Urval
-
Högskolepoäng (max 165 hp)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 22 500 kr
- Studieavgift, totalt: 22 500 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 april 2024
- Anmälningskod
- UU-25007
För dig som är antagen eller reserv
Om kursen
Visst går det att mäta smak! Utifrån den sensoriska bedömningens teoretiska grunder och praktisk tillämpning av sensoriska tester med människan som mätinstrument, visas under kursen att det är möjligt att studera hur sinnen och attityder påverkar upplevelsen av den mat vi äter. Hur livsmedel och maträtter kan designas så att de bättre kan anpassas till olika målgrupper och hur olika livsmedelskomponenter kan bidra till olika smakupplevelser är också en betydande del av kursen.