Kost, nutrition och folkhälsa
7,5 hp
Kursplan, Avancerad nivå, 3FV271
Kursen är avvecklad.
Det finns en senare version av kursplanen.
- Kod
- 3FV271
- Utbildningsnivå
- Avancerad nivå
- Huvudområde(n) med fördjupning
- Folkhälsa A1N
- Betygsskala
- Underkänd (U), godkänd (G)
- Fastställd av
- Kommittén för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid medicinska fakulteten, 25 oktober 2013
- Ansvarig institution
- Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap
Behörighetskrav
Minst 180 hp.
Mål
Efter genomgången kurs skall studenten
- ha kännedom om grundläggande näringslära
- ha kännedom om näringsrekommendationer och deras vetenskapliga bakgrund
- kunna värdera och kritiskt granska nutritionspåståenden
- kunna värdera och kritiskt granska nutritionsvetenskapliga originalartiklar
- kunna söka, sammanställa och värdera nutritionsforskning
- kunna sammanställa, tolka och värdera egna och andras kostdata
- ha kännedom om metoder för bestämning av kroppssammansättning
Undervisning
Undervisningen består av föreläsningar, laborationer, seminarier och gruppövningar.
Examination
Muntliga och skriftliga redovisningar och teoretiskt prov. Som betygsgrader används godkänd och underkänd. För godkänt betyg på kursen krävs att alla uppgifter bedömts som godkända, samt att studenten aktivt deltagit i redovisningar.