Kostvetenskap A: Näringslära
30 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK013
Det finns en senare version av litteraturlistan.
Huvudgrupp 1
- Bergh, Kurt, Metabolism, Umeå, Umeå universitet, 2002 (1 Ref och 1 utlåningsexemplar finns på Vårdbiblioteket. Kan köpas på Institutionen för hushållsvetenskap.)
- Furugren, Bo, Kompendium i grundläggande kemi och biokemi. Del I och II, Uppsala, IHV, 1992 (1 Ref och 1 utlåningsexemplar finns på Vårdbiblioteket. Kan köpas på Institutionen för hushållsvetenskap.)
- Henriksson, Olle; Rasmusson, Margareta, Fysologi - med relevant anatomi, 2, rev. 2007, Lund, Studentlitteratur, 2003
- Statens livsmedelsverk, Livsmedelstabell: energi- och näringsämnen 2002., 5., omarb. uppl., Uppsala, Livsmedelsverket, 2001 (Kan köpas från Livsmedelsverket.)
- Nordiska ministerrådet, Nordic Nutrition Recommendations 2004: integrating nutrition and physical activity., Copenhagen, Nordic Council of Ministers, 2004 (www.slv.se)
- Näringslära för högskolan, 5., [rev.] uppl., Stockholm, Liber, 2006
- Olsson, Henny; Sörensen, Stefan, Forskningsprocessen: kvalitativa och kvantitativa perspektiv, 2. uppl., Stockholm, Liber, 2007
- Svenska skrivregler., 2., [utök.]uppl., Stockholm, Liber, 2000 (Kan ersättas med annan litteratur med motsvarande innehåll.)
Vetenskapliga rapporter och artiklar på svenska och engelska. ca 200 s. Kan köpas på Institutionen för hushållsvetenskap.
Kursplan
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2018
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2014
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 3
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 1
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2012
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2008
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2007