Utbildning

Kemin i köket 2017/2018 (7,5 hp)

VT18 vecka 04-14 - Kvällstid - 50 % - Campus

Sista ansökningsdatum: 2017-10-16

Anmälningskod: UU-66570 Anmälan

Undervisningsspråk: Svenska

Studieort: Uppsala

Urval: Betyg (67 %) - Högskoleprov (33 %)

Behörighet: Grundläggande behörighet och Kemi 2 eller Kemi B (områdesbehörighet A11/14) eller en grundkurs i kemi om minst 5 hp.

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 16250 kr

Studieavgift, totalt: 16250 kr

Om kursen

Kursen förklarar egenskaperna hos de många system och processer vi kommer i kontakt med i köket. Speciellt diskuteras olika typer av kolloidala och makromolekylära system såsom emulsioner, skum och geler. Som illustration behandlas mjölkprodukter, såser, glass, choklad samt rengöringsmedel och materialegenskaper hos köksprodukter.

Mer information

Kontakt

Institutionen för kemi - Ångström

Ångströmlaboratoriet, Lägerhyddsvägen 1 75120 Uppsala

Box 523, 75120 Uppsala

Telefon: 018-471 7322

Fax: 018-471 6844

E-post: info-ang@kemi.uu.se

Kursexpeditionen för kemi kursexp@kemi.uu.se

Telefon: 018-471 37 10; 018-471 37 11

Fax: 018-471 37 05