Student

Avslutningsceremoni för masterstudenter

I slutet av varje läsår anordnas avslutningsceremoni för alla masterstudenter. Evenemanget hålls på engelska och riktar sig främst till de internationella masterprogrammen, men självklart är studenter från alla masterstudier välkomna! Vissa program ordnar också avslutningsaktiviteter eller motsvarande, studenter är naturligtvis välkomna att delta vid båda evenemang i sådana fall.

Vi välkomnar alla studenter som avslutar sina masterstudier vid Uppsala universitet till en avslutningsceremoni den 21 maj. Man behöver inte ha fått sin examen för att delta i evenemanget, det är ingen formell examensceremoni. Observera att du måste själv ansöka om examen, examen kommer inte att delas ut vid ceremonin.

Ceremonin, som hålls i aulan i universitetshuset, innehåller tal och underhållning. Därefter mingel i trapphallen. Kanslersrummet och de intilliggande rummen kommer öppnas upp för visning, där hittar man porträtt av kungar, kulturpersonligheter, professorer som verkat vid universitetet under århundraden, men också flera fotostationer där du själv kan få en bild tagen på dig och dina vänner.

  • 16.00 Platser måste vara intagna, ceremoni börjar
  • 17.00 Mingel med lättare förfriskningar
  • 19.00 Slut på evenemanget

Deltagandet är kostnadsfritt. Sista anmälningsdag är 7 maj. Vid frågor eller funderingar om sommaravslutningen, vänligen kontakta Alexandra Abde.

Gå till anmälan

#uppsalauniversity

Om du av någon anledning inte kan delta i evenemanget, gå gärna med i alumnnätverket. Det är ett sätt att hålla kontakten med Uppsala universitet efter examen.

Ansök om examen

När du är klar med dina studier ska du ansöka om examen. Med en examen examen från Uppsala universitet kommer du att vara väl rustad för yrkeslivet på den svenska och internationella arenan.

Läs mer om hur du ansöker om din examen.

Gå med alumnnätverket

Håll kontakten med Uppsala universitet efter examen genom att gå med i alumnnätverket! Som medlem kommer du också att kunna hålla kontakten med över 20 000 andra alumner vid Uppsala universitet.

Bli en alumn

Se till att anmäla dig till nätverket med din privata e-postadress, eftersom din studentadress kommer att upphöra när du inte längre studerar vid Uppsala universitet.