Avslutningsceremoni för studenter vid de internationella masterprogrammen

I slutet av vårterminen anordnas en universitetsgemensam avslutningsceremoni för de studenter som avslutar sina studier vid de internationella masterprogrammen. Ceremonin hålls på engelska och är ett tillfälle att träffa sina studiekamrater och även bjuda in vänner och anhöriga innan alla sprids för vinden till världens alla hörn.

Enskilda program, institutioner eller fakulteter arrangerar också avslutnings- eller examensceremonier. Kontakta utbildningsansvarig, institutionen eller fakulteten och hör vad som gäller för dig. Alla som avslutar sin internationella masterutbildning är välkomna till den universitetsgemensamma ceremonin.

Avslutningsceremonin är inte en formell examensceremoni, vilket betyder att man inte behöver ha fått ut sin examen för att kunna delta. Observera att du själv måste ansöka om examen.

Sommaravslutningsceremonin för internationella masterstudenter 2019
Välkommen till den årliga sommaravslutningsceremonin för studenter som avslutar sina studier vid de internationella mastersprogrammen.

När: 29 maj 2019
Var: universitetsaulan, Universitetshuset 

Gäster: ska ha intagit sina platser 16:00
Studenter: samlas på övervåningen i Universitetshuset 15:45
Klädsel: vårdad klädsel


Ceremonin består av tal och musikunderhållning, följt av en mottagning i stora hallen, på bottenvåningen, där alkoholfria drycker kommer att serveras. På övervåningen kommer kanslerns rum och fakultetssrum att vara öppna. Där hittar du porträtt på kungligheter, kulturfigurer och professorer som har blivit associerade med universitetet genom århundraden och olika sekel.

Observera att ingen formell masterexamen kommer att delas ut vid ceremonin. Du måste själva aktivt ansöka om examen.

För mer utförlig information: gå till sidan om Summer Closing Ceremony for International Master’s students

Anmälan
Sista anmälningsdag är 15 maj. Vänligen anmäl dig här.

Titta på ceremonin från 2018 online.   

Kontakt
Ann-Charlotte Hellzén-Wallin 

Ansök om examen

Staplade ihoprullade examensbevis framför två studenter med studentmössor

När du är klar med dina studier ska du ansöka om examen. Med en examen examen från Uppsala universitet kommer du att vara väl rustad för yrkeslivet på den svenska och internationella arenan.

Läs mer om hur du ansöker om din examen.

Gå med alumnnätverket

Håll kontakten med Uppsala universitet efter examen genom att gå med i alumnnätverket! Som medlem kommer du också att kunna hålla kontakten med över 20 000 andra alumner vid Uppsala universitet.

Bli en alumn

Se till att anmäla dig till nätverket med din privata e-postadress, eftersom din studentadress kommer att upphöra när du inte längre studerar vid Uppsala universitet.

Fyra uppklädda studenter på fest