Dietetik och klinisk nutrition III: Svåra sjukdomstillstånd

7,5 hp

Litteraturlista, Grundnivå, 2HK065

Det finns en senare version av litteraturlistan.

Huvudgrupp 1

  • Dahlström, Ulf; Kechagias, Stergios; Stenke, Leif, Internmedicin, 5., [omarb.] uppl., Stockholm, Liber, 2011Obligatorisk (Relevanta avsnitt.)
  • Mahan, L. Kathleen; Escott-Stump, Sylvia; Raymond, Janice, Krause's food & the nutrition care process., 13. ed., St. Louis, Mo., Elsevier/Saunders, cop. 2012Obligatorisk (Relevanta avsnitt.)
  • Parenteral nutritionsbehandling för vuxna, Dietisternas riksförbund, 2011, Fritt tillgängligObligatorisk
  • Sobotka, Lubos; Allison, Simon P., Basics in clinical nutrition, 4th ed., Prague, Czech Republic, Galén, 2011Obligatorisk (Relevanta avsnitt. Bok utlånas under kursen.)
  • Nutritionsvård av patienter med cancer i palliativt skede, Dietister inom onkologi, 2014, OnlineObligatorisk
  • eNCPT, Nutrition Terminology Reference Manual, Academy of Nutrition and Dietetics, OnlineObligatorisk (Dietisternas Riksförbund ger alla dietiststudenter gratis tillgång till eNCPT på svenska. Inloggningsuppgifter lämnas i studiehandledningen.)

Dessutom aktuella rapporter och vetenskapliga artiklar, ca 250 sidor. Presenteras i studiehandledningen vid kursstart.

Huvudgrupp 2

* Obligatorisk

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin