Dietetik och klinisk nutrition III: Svåra sjukdomstillstånd

7,5 hp

Litteraturlista, Grundnivå, 2HK065

Det finns en senare version av litteraturlistan.

Huvudgrupp 1

  • Dahlström, Ulf; Kechagias, Stergios; Stenke, Leif, Internmedicin, 5., [omarb.] uppl., Stockholm, Liber, 2011Obligatorisk (Relevanta avsnitt.)
  • Sobotka, Lubos; Allison, Simon P., Basics in clinical nutrition, 4th ed., Prague, Czech Republic, Galén, 2011Obligatorisk (Relevanta avsnitt. Bok utlånas under kursen.)
  • Mahan, L. Kathleen.; Raymond, Janice L., Krause's food & the nutrition care process, Fourteenth edition., St. Louis, Missouri, Elsevier, [2017]Obligatorisk (Relevanta avsnitt)
  • Nutritionsvård av patienter med cancer i palliativt skede, Dietister inom onkologi, 2014, OnlineObligatorisk
  • Riktlinjer för parenteral nutritionsbehandling för vuxna, Dietisternas Riksförbund, 2015, http://www.drf.nu/wp-content/uploads/2016/04/PN-för-vuxna-2015-New160304.pdfObligatorisk
  • eNCPT, Nutrition Terminology Reference Manual, Academy of Nutrition and Dietetics, OnlineObligatorisk

Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan tillkomma.

Huvudgrupp 2

* Obligatorisk

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin