Dietetik och klinisk nutrition III: Svåra sjukdomstillstånd
Kurs, Grundnivå, 2HK065
Våren 2024 Våren 2024, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska Ges endast inom program
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 26 april 2024–2 juni 2024
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Kostvetenskap A: Näringslära, 30 hp, Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap och matlagningsteknik, 30 hp. eller Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap, 15 hp, och Dietetikens grunder, 15 hp, Dietetik och folkhälsa, 15 hp, Grundläggande medicinsk fysiologi, 15 hp, Psykologi A1, 15 hp, Dietetik och klinisk nutrition I, 15 hp, Kostvetenskap C, 15 hp, (Kostsociologi, 7,5 hp och Vetenskaplig metod, 7,5 hp) samt genomgången Dietetik och klinisk nutrition II, 7,5 hp.
- Sista anmälningsdag
- 16 oktober 2023
- Anmälningskod
- UU-75001
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 23 december 2023–22 april 2024
- Institutionens information om registrering
Om kursen
Kursen ger fördjupad kunskap om kost- och nutritionsbehandling vid sjukdomar i mag-tarmkanal, bukspottkörtel och lever samt cancer, ledsjukdomar, blodsjukdomar och andra svåra sjukdomstillstånd som sepsis, trauma, brännskador och kirurgi. Både teoretiska kunskaper samt den praktiska tillämpningen av kost- och näringsrekommendationer vid dessa svåra sjukdomstillstånd behandlas. Kursen ger även fördjupad kunskap om enteral och parenteral nutrition samt vätskebehandling.
Litteraturlista
- Litteraturlista giltig från och med vårterminen 2024
- Litteraturlista giltig från och med vårterminen 2020
- Litteraturlista giltig från och med vårterminen 2019, version 2
- Litteraturlista giltig från och med vårterminen 2019, version 1
- Litteraturlista giltig från och med höstterminen 2016, version 3
- Litteraturlista giltig från och med höstterminen 2016, version 2
- Litteraturlista giltig från och med höstterminen 2016, version 1
- Litteraturlista giltig från och med höstterminen 2015