Ansök nu om ett sommarjobb i en forskningsintensiv miljö

I sommar erbjuder SweDeliver masterstudenter i slutfasen av sin utbildning möjligheten till en 6 veckors forskningspraktikplats hos en av våra 15 industripartners med placering i Sverige, Finland och Danmark. Välkommen med din ansökan idag!

(Bild borttagen)

SweDeliver är ett världsledande forsknings- och kompetenscentrum inom läkemedelstillförsel. Flera nya molekyler inom läkemedelsutveckling är biologiska föreningar – som proteiner, peptider och RNA. Dessa uppvisar ofta dålig löslighet, membranpermeabilitet och låg biotillgänglighet, vilket ställer det farmaceutiska fältet inför stora utmaningar i utvecklingen av nya läkemedelsbehandlingar.

SweDeliver är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan akademi och industri med ekonomiskt stöd från Vinnova i syfte att överkomma de utmaningar som omger läkemedelstillförsel. Farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet är centrumets akademiska nav, och våra 15 industripartners bidrar med expertis, forskningsinfrastrukturer och industriella perspektiv och behov inom våra tre huvudforskningsområden - parenteral, oral och pulmonär administration - inom Centrum.

Nu letar vi efter högt motiverade studenter i slutfasen av sin utbildning för att bedriva forskningsprojekt med våra industripartners. Sommarprojekten kommer att kopplas till en 6-veckors forskningspraktikplats med en av våra 15 industripartners som är placerade i Sverige, Finland och Danmark.

Som praktikant erhåller du full lön. Du får uppleva forskning vid frontlinjen inom läkemedelstillförsel i toppmoderna miljöer och av avgörande betydelse för människors hälsa. Vi förväntar oss att du är engagerad, redo att arbeta hårt arbetande och ge ditt yttersta för att lära dig och bidra till världsledande forskning inom läkemedelsadministration!

DIN ANSÖKNING ska INNEHÅLLA

  • CV och meritförteckning
  • Personligt brev som motiverar varför just du är en av våra blivande sommarstudenter
  • Dina tre förstahandsval bland våra industripartners där du vill göra din praktik

Vi välkomnar ansökningar från apotekare, ingenjörer samt studenter i medicin och biomedicin med behörighet att arbeta i Sverige och Skandinavien!

Skicka in din ansökan till Pernilla.larsson@farmaci.uu.se ( ange ämne: SweDeliver sommarstudent) senast den 15 mars 2021.

MER INFORMATION

FAKTA

SweDeliver är ett nationellt kompetenscentrum inom läkemedelstillförsel. Med Uppsala universitets farmaceutiska fakultet som akademiska nav och 15 industripartners bedriver SweDeliver forskning om parenteral, oral och pulmonär läkemedelstillförsel.

KONTAKT

(Bild borttagen) Christel Bergström
Centrumledare, SweDeliver
Christel.Bergstrom@farmaci.uu.se

text: Magnus Alsne, foto: Mikael Wallerstedt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin