Dietetic and Public Health
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK015
A revised version of the reading list is available.
Main group 1
- Ansvarsfull alkoholservering i krogmiljö: kostnader, besparingar och hälsovinster, Stockholm, Statens folkhälsoinstitut, 2007
- Ewles, Linda; Simnett, Ina, Hälsoarbete, 2., [rev.] uppl. / b faktagranskning: Nina Buer, Lund, Studentlitteratur, 2005
- Fetma: från gen- till samhällspåverkan, Lund, Studentlitteratur, 2007
- Hallert, Claes; Stenhammar, Lars; Grehn, Susanne, Celiakiboken: om glutenintolerans, 1. uppl., Stockholm, Gothia, cop. 2005
- Andersson, Agneta, Kostrekommendationer för elitidrottare, Stockholm, Sveriges olympiska kommitté, 2009
- Livsmedelsindustrins och dagligvaruhandelns branschriktlinjer för allergi och annan överkänslighet: Hantering och märkning av livsmedel, Livsmedelsföretagen, 2005
- Nordiska ministerrådet, Nordic Nutrition Recommendations 2004: integrating nutrition and physical activity., Copenhagen, Nordic Council of Ministers, 2004
- Public health nutrition, Oxford, UK, Blackwell Science, 2004
- Sawka, M N, Exercise and fluid replacement, Part of: Medicine and science in sports and exercise: official journal of the American College of Sports Medicine, vol. 39, no. 2, 2007, p. 377–390
- Swanberg, Inga, Prevention av ätstörningar: kunskapsläget idag, Stockholm, Statens folkhälsoinstitut, 2004
Syllabus
- Syllabus valid from Spring 2019, version 2
- Syllabus valid from Spring 2019, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2016
- Syllabus valid from Spring 2015
- Syllabus valid from Autumn 2014
- Syllabus valid from Autumn 2013
- Syllabus valid from Autumn 2012
- Syllabus valid from Autumn 2011, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2011, version 1
- Syllabus valid from Spring 2011
- Syllabus valid from Spring 2010, version 2
- Syllabus valid from Spring 2010, version 1
- Syllabus valid from Spring 2009, version 2
- Syllabus valid from Spring 2009, version 1