Verksamhet
På Linnés älskade sommarhem Hammarby lever än i dag ett fyrtiotal växter som är kvar från Linnés tid: bärapeln från Sibirien planterade Linné själv på gårdsplanen, i Linnés före detta trädgård, det vi i dag kallar Parken, finns alpsockblomma och dårört fortfarande på samma plats som Linné planterade dem och där har hammarbytaklök och skogsbingel förökat sig i generationer. På Hammarby vill vi möjliggöra för dessa så kallade linneanska växter att fortleva, samtidigt som nyare tidslager som det sena 1800-talets barock-lika Upplandsträdgård och det modernare klonarkivet för äpplen, päron och rosor tillåts komplettera och berika upplevelsen av platsen och Hammarbys betydelse för odlad mångfald med kulturhistoriskt värde.
Organisation
Botaniska trädgården, Linnéträdgården och Linnés Hammarby utgör tillsammans Uppsala linneanska trädgårdar och är en del av Uppsala universitets musik och museer, en avdelning inom universitetsförvaltningen vid Uppsala universitet. Verksamheten drivs av Uppsala universitet med bidrag från Uppsala kommun.
De linneanska trädgårdarna har en rådgivande direktionsgrupp som består av representanter från Uppsala universitet och Uppsala kommun.
Uppsala universitet musik och museer
Till Uppsala universitets musik och museer hör förutom Uppsala linneanska trädgårdar också Evolutionsmuseet, Gustavianum, Kungliga Akademiska kapellet, Uppsala University Jazz Orchestra och flera körer.
Statligt byggnadsminne
Hammarby ägdes av Linnés ättlingar fram till 1879 då egendomen köptes av staten. Den är ett av världens äldsta personhistoriska museer. Hammarby är statligt byggnadsminne sedan 1935 och förvaltas av Statens fastighetsverk.
Kulturreservatet
Linnés Hammarby År 2007 blev Hammarby med omgivande jordbruksmark och skog kulturreservat. Här finns ängar, åkerlappar, kålgård och humlegård vilka brukas enligt gamla metoder. Kulturreservatet förvaltas av Länsstyrelsen och sköts av Sveriges Lantbruksuniversitet. I reservatet finns flera naturstigar.