Institutionen för kemi - BMC

Välkommen till Kemiska sektionen!

Antagen till en kurs eller program på Institutionen för kemi - BMC/Ångström

Om du är antagen till en kurs och vill gå kursen ska du registrera dig på kursen i Ladok. Registreringen i Ladok är normalt öppen fram till dagen före kursstart. Exakta datum framgår i Ladok.

Undantag: Aktuella trender i kemin (1KB467), på denna kurs har vi upprop för programstudenter på Masterprogrammet i kemi – om du är antagen som fristående student, kontakta oss (kursexp@kemi.uu.se) någon dag före kursstart för att bli registrerad.

Information till antagna studenter med start höstterminen 2023.

Du hittar information om hur man skaffar studentkonto och registrerar sig på våra sidor för nya studenter.

Obligatoriskt upprop med information är måndag 21 augusti, i sal B7:101 på BMC (använd gärna ingång A8 från Norra Vägen). Fika från kl. 10, upprop och information startar 10.30 och tar omkring en timme. Därefter erbjuds frivilliga mottagningsaktiviteter organiserade av äldre studenter; troligen är det en lunchaktivitet planerad.

Om du inte kan närvara på uppropet är det viktigt att du meddelar oss detta så du inte förlorar din plats. Programmets Studievägledare nås via studievag@kemi.uu.se och programansvarig via kemikand@kemi.uu.se.

Eventuell antagning av reserver kommer främst göras efter uppropet.

Information till antagna studenter med start höstterminen 2023

Masterprogrammet i kemi börjar med ett informationsmöte och upprop tisdag 22 augusti kl. 9.30 i rum B7:101 på BMC (Biomedicinskt centrum).
Om du inte erhållit ett program för denna informationsträff kan du skriva till programansvarig: kemimaster@kemi.uu.se, då kan vi även kontrollera att du är med i utskickslistan för masterprogrammet.

Du hittar information om hur man skaffar studentkonto och registrerar sig på våra sidor för nya studenter. För att se schemat för kursen under den första läsperioden kan du använda TimeEdit eller Studium.

Om du inte har möjlighet att närvara vid uppropet är det viktigt att du meddelar detta till studievägledaren: master@chemistry.uu.se eller programansvarig: kemimaster@kemi.uu.se.

Information till antagna studenter med start höstterminen 2023.

Du hittar information om hur man skaffar studentkonto och registrerar sig på våra sidor för nya studenter.

Obligatoriskt upprop med information är måndag 21 augusti, kl. 11.15 - sal 10K1190 - Eva Von Bahr, Ångströmlaboratoriet, se information på sidorna länkade ovan.

Om du är villkorligt antagen

Vi gör behörighetskontroller veckorna inför kursstart. Om du vid behörighetskontroll uppfyller behörighetskraven kommer villkoret att lyftas och du kan gå in och registrera dig. Du kan se detta på dina sidor på Antagning.se och i Ladok. Om du inte uppfyller behörighetskraven kommer du att få ett meddelande via mejl före kursstart.

Om du är reservantagen

Reserver antas löpande fram till kursstart om det finns plats på kursen. Om du är placerad som reserv kommer du i vissa fall att bli kontaktad av institutionen via e-post för att erbjudas en plats. OBS! Det kan vara kort svarstid, så håll koll på din mejl!

Om du har problem med att registrera dig

Om du är antagen och har problem att registrera dig inför kursstart, kontakta oss genom att mejla: kursexp@kemi.uu.se

Om du inte vill gå kursen du är antagen till

Om du inte vill gå kursen lämnas återbud via Antagning.se eller i Ladok. OBS! Har du registrerat dig måste du göra avbrott på kursen i Ladok eller kontakta oss, då räcker inte återbud via Antagning.se.

Omregistrering på kurs

Kontakta Kursexpeditionen för kemi om du tidigare läst en kurs och behöver bli omregistrerad. Behöver du komplettera laborationer bör du kontakta oss 1–2 veckor före kursstart genom att mejla oss på kursexp@kemi.uu.se.

Kontakt

Gemensam e-post till Kursexpeditionen i kemi: kursexp@kemi.uu.se. Fler kontaktuppgifter hittar du på vår webbsida.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin