Institutionen för kemi - BMC

Välkommen till Kemiska sektionen!

Antagen till en kurs eller program på Institutionen för kemi - BMC/Ångström

Om du är antagen till en kurs och vill gå kursen ska du registrera dig på kursen i Ladok. Registreringen i Ladok är normalt öppen fram till dagen före kursstart. Exakta datum framgår i Ladok.

Information till antagna studenter med start vårterminen 2024.

Du hittar information om hur man skaffar studentkonto och registrerar sig på universitetets sidor för nya studenter.

Ämneslärarprogrammet med inrikningarna Kemi, Biologi och Naturkunskap startar alla med kursen Kemins grunder och principer. När du registrerar dig på kursen startar du programmet. Sista dag att registrera sig är dagen före kursstart, har du problem med registrering så mejla oss på kursexp@kemi.uu.se.

Observera att om du registrerar dig och sedan ångrar dig och inte vill gå programmet så måste du kontakta oss, som registrerad räcker det inte att lämna återbud via Antagning.se.

Om du är villkorligt antagen

Vi gör behörighetskontroller veckorna inför kursstart. Om du vid behörighetskontroll uppfyller behörighetskraven kommer villkoret att lyftas och du kan gå in och registrera dig. Du kan se detta på dina sidor på Antagning.se och i Ladok. Om du inte uppfyller behörighetskraven kommer du att få ett meddelande via mejl före kursstart.

Om du är reservantagen

Reserver antas löpande fram till kursstart om det finns plats på kursen. Om du är placerad som reserv kommer du i vissa fall att bli kontaktad av institutionen via e-post för att erbjudas en plats. OBS! Det kan vara kort svarstid, så håll koll på din mejl!

Om du har problem med att registrera dig

Om du är antagen och har problem att registrera dig inför kursstart, kontakta oss genom att mejla: kursexp@kemi.uu.se

Om du inte vill gå kursen du är antagen till

Om du inte vill gå kursen lämnas återbud via Antagning.se eller i Ladok. OBS! Har du registrerat dig måste du göra avbrott på kursen i Ladok, då räcker inte återbud via Antagning.se.

Omregistrering på kurs

Kontakta Kursexpeditionen för kemi om du tidigare läst en kurs och behöver bli omregistrerad. Behöver du komplettera laborationer bör du kontakta oss 1–2 veckor före kursstart genom att mejla oss på kursexp@kemi.uu.se.

Kontakt

Gemensam e-post till Kursexpeditionen i kemi: kursexp@kemi.uu.se. Fler kontaktuppgifter hittar du på vår webbsida.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin