Skola och förskola

Närbild på den stora, röda blomman på fackelingefära, Eltingera elatior.

I de linneanska trädgårdarna – Botaniska trädgården, Linnéträdgården och Linnés Hammarby – erbjuder vi lärande för alla åldrar, för dig som är nyfiken på naturen. Genom att väcka elevernas nyfikenhet kring växter, ekosystem, miljö och mat vill vi få dem att förstå sambanden i naturen och därmed lägga grunden för ett hållbart Uppsala och en hållbar värld!

Lärande för alla åldrar

I Linnéträdgården och på Linnés Hammarby berättar vi om livet på 1700-talet och bekantar oss med Carl von Linné – Uppsalas störste vetenskapsman. Hans hem och arbetsplats finns kvar i Uppsala.

Visningarna tar ca 45 minuter och de olika visningarna går att kombinera. Vi hjälper gärna till att skräddarsy visningar efter era önskemål och behov.

Boka in ett besök för lustfyllt lärande för alla åldrar!

Växter från hela världen

Trädgårdarna är perfekta besöksmål för dig som vill lära mer om naturen och en del om Uppsalas historia. I Botaniska trädgården finns växter från hela världen. Här kan ni lära er allt om både regnskogs- och ökenväxter och om vanliga svenska träd.

Carl von Linné och 1700-tal

Ni kan också lära er mer om Carl von Linné – Uppsalas störste vetenskapsman – och besöka hans hem och arbetsplats. Linnéträdgården var botanisk trädgård på Linnés tid. Det var här som han utförde det mesta av sitt arbete. På Linnés Hammarby kan ni uppleva hur Linné och hans familj bodde under 1700-talet.

Visningar och andra aktiviteter för alla åldrar

Vi har visningar som passar alla åldrar, från barn i förskolan till ungdomar i högstadiet och gymnasiet. Det kan handla om att beskriva växter, ta reda på var smaken i choklad, vaniljglass och kanelbullar kommer från eller hur evolutionen fungerar. Vi anordnar även andra aktiviteter för skola och förskola som plantering, utställningar, musik och dans.

Bokingsbara visningar och andra aktiviteter

Linné Online och självguidande stigar

Ni kan också besöka våra självguidande stigar.

Linné Online är en webbresurs för elever och lärare på högstadium och gymnasium som vill lära sig mer om Linné och hur modern forskning knyter an till hans arbete. Den är inte tillgänglig maj–november 2024.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin