Dietetic and Public Health
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK015
A revised version of the reading list is available.
Main group 1
- Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2018]
- Larsson, Ingrid; Rössner, Stephan, Fetma i primärvården, 2. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Livsmedelsindustrins och dagligvaruhandelns branschriktlinjer för; Allergi och annan överkänslighet - Hantering och märkning av livsmedel, Svensk Dagligvaruhandel, 2015, https:/
/ www.svenskdagligvaruhandel.se/ wp-content/ uploads/ Allergiriktlinjer-slutlig-version-2015.pdf - Livsmedelsindustrins och dagligvaruhandelns branschriktlinjer för allergi och annan överkänslighet: Hantering och märkning av livsmedel, Livsmedelsföretagen, 2005
- Marmont, Michael, Food, nutrition, physical activity and the prevention of cancer: a global perspective ; a project of World Cancer Research Fund International, Washington, AICR, cop. 2007
- Mat vid fetma: en systematisk litteraturöversikt, Stockholm, Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU), 2013
- Nordic Nutrition Recommendations 2012, Nordiska ministerrådet
- Regionalt vårdprogram Ätstörningar, Stockholms läns landsting, 2009, Ätstörningar
- Regionalt vårdprogram Ätstörningar, Stockholms läns landsting, Tillägg av nätversion av vårdprogram
- Scriven, Angela, Ewles & Simnett Hälsoarbete, 3., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2013
- Thomas, Erdman, Burke, Position of the Academy of Nutrition and Dietetics, Dietitians of Canada, and the American College of Sports Medicine: Nutrition and Athletic Performance, Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 2016
- Folkhälsans utveckling Årsrapport 2019, 2019
- Buttriss, Judith L. et al., Public Health Nutrition, 2nd ed., 2017
Main group 2
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Bengtsson, Ulf, Mat och överkänslighet: ett kunskapsunderlag, Stockholm, Astma- och allergiförbundet, 2006
- Diet, nutrition, and the prevention of chronic diseases: report of a joint WHO, Geneva, World Health Organization, 2003
- Kallings, Lena V.; Leijon, Matti, Erfarenheter av Fysisk aktivitet på recept - FaR, Stockholm, Statens folkhälsoinstitut, 2003
- Mahan, L. Kathleen.; Raymond, Janice L., Krause's food & the nutrition care process, Fourteenth edition., St. Louis, Missouri, Elsevier, [2017]
- Uppföljning av den nationella handlingsplanen för att förebygga alkoholskador 2001-2005: slutredovisning av regeringsuppdrag, Stockholm, Statens folkhälsoinstitut, 2006
Syllabus
- Syllabus valid from Spring 2019, version 2
- Syllabus valid from Spring 2019, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2016
- Syllabus valid from Spring 2015
- Syllabus valid from Autumn 2014
- Syllabus valid from Autumn 2013
- Syllabus valid from Autumn 2012
- Syllabus valid from Autumn 2011, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2011, version 1
- Syllabus valid from Spring 2011
- Syllabus valid from Spring 2010, version 2
- Syllabus valid from Spring 2010, version 1
- Syllabus valid from Spring 2009, version 2
- Syllabus valid from Spring 2009, version 1