Utbildning vid institutionen för kostvetenskap
Hos oss finns Kostvetarprogrammet och Dietistprogrammet, fristående kurser på grund- och avancerad nivå samt forskarutbildning.
Våra kurser och program
Kostvetarprogrammet
Kostvetarprogrammet startar varje hösttermin. Kostvetare jobbar i huvudsak med måltids- och livsmedelsrelaterade frågor, t.ex. inom måltidsutveckling, handel och industri. Mat, måltider, hälsa och dess roll i en hållbar utveckling står i fokus.
Dietistprogrammet
Dietistprogrammet startar varje vårtermin. Dietister arbetar i huvudsak inom sjuk- och hälsovården med patienter och kostbehandling vid olika sjukdomssymptom eller i folkhälsopreventivt syfte. Matens komplexa betydelse för människor i olika livssituationer utifrån olika perspektiv står i fokus.
Kurser i Hem- och konsumentkunskap
Vill du bli behörig lärare i ämnet Hem- och konsumentkunskap eller som lärare fortbilda dig, välkommen att läsa våra kurser!
Fristående kurser i kostvetenskap
Vi erbjuder även fristående kurser i kostvetenskap på både grund- och avancerad nivå.
Master- och magisterexamen
Efter avslutad utbildning på grundnivå finns möjlighet att studera vidare på avancerad nivå.
Forskarutbildning
Forskarutbildningen inom kostvetenskap omfattar fyra års heltidsstudier för doktorsexamen.