Utbildning vid institutionen för kostvetenskap
Hos oss finns Kostvetarprogrammet och Dietistprogrammet, fristående kurser på grund- och avancerad nivå samt forskarutbildning.
Våra kurser och program
Kostvetarprogrammet
Kostvetarprogrammet startar varje hösttermin. Kostvetare jobbar i huvudsak med måltids- och livsmedelsrelaterade frågor, t.ex. inom måltidsutveckling, handel och industri. Mat, måltider, hälsa och dess roll i en hållbar utveckling står i fokus.
Dietistprogrammet
Dietistprogrammet startar varje vårtermin. Dietister arbetar i huvudsak inom sjuk- och hälsovården med patienter och kostbehandling vid olika sjukdomssymptom eller i folkhälsopreventivt syfte. Matens komplexa betydelse för människor i olika livssituationer utifrån olika perspektiv står i fokus.
Kurser i Hem- och konsumentkunskap
Vill du bli behörig lärare i ämnet Hem- och konsumentkunskap eller som lärare fortbilda dig, välkommen att läsa våra kurser!
Fristående kurser i kostvetenskap
Vi erbjuder även fristående kurser i kostvetenskap på både grund- och avancerad nivå.
Master- och magisterexamen
Efter avslutad utbildning på grundnivå finns möjlighet att studera vidare på avancerad nivå.
Forskarutbildning
Forskarutbildningen inom kostvetenskap omfattar fyra års heltidsstudier för doktorsexamen.
Alla universitetets kurser och program
Fler kurser och program hittar du i universitetets utbildningskatalog.