Nya doktorer
Per-Johan Norelius
Soul and Self in Vedic India
Projektet behandlar själsföreställningar och deras utveckling i det vediska Indien. Genom att utsätta de olika vediska själsföreställningarna för en kronologisk analys framträder en större bild. Här kan vi se hur uppfattningar om människor som personer och begrepp som liv och medvetande utvecklas under den studerade perioden. (Disputerad oktober 2021)
Anders Wejryd
Lutherhjälpen som försvann
Lutherhjälpen var Svenska kyrkans allmänt kända insamlingsorganisation för internationellt bistånd. Medan den fortfarande var stor togs namnet bort och byttes till Svenska kyrkans internationella arbete och arbetet blev en mer intern angelägenhet. Varför detta och vilka följder fick det?. (Disputerad januari 2022)
Julia Kuhlin
Levd pentekostalism i Indien : en etnografisk studie av kvinnor i två medelklasskyrkor I Gurugram
Projektet är en etnografisk studie av kvinnor i pentekostala medelklasskyrkor i Indien. Studien fokuserar på kvinnornas vardagsreligiositet, deras levda religion. Jag undersöker bland annat hur kvinnorna förhåller sig till Gud som aktör och vilken roll känslor har för utövandet av religion. (Disputerad februari 2022)
Oulia Makkonen
Bibeln i afrikansk film
Projektet undersöker hur kristendom och Bibeln uttrycks i filmer framställda i Afrika söder om Sahara. Projektet fokuserar på hur filmer återspeglar historiska, samhälleliga, kulturella och religiösa utvecklingslinjer på den afrikanska kontinenten, som exempelvis kolonialism, mission, afrikanska kristendomar, politik och konflikter. (Disputerad februari 2022)
Tomas Poletti Lundström
Idéer om religion i svensk radikalnationalism
Projektet belyser hur begreppet religion förhandlats i svensk radikalnationalism under perioden 1988–2020. I fokus står frågan om hur religionsbegreppet frambragt, förstärkt och förändrat föreställningar om protagonister och antagonister över tid. (Disputerad september 2022)