Stöd Humanistiska teatern

Humanistiska teatern, exteriör. Foto: Mikael Wallerstedt
Humanistiska teatern sedd från Thunbergsvägen. Foto: Mikael Wallerstedt

En arena för gränslös dialog

I oktober 2017 öppnade Uppsala universitets senaste bidrag till utvecklingen av kultur och vetenskap i Uppsala upp sina portar – Humanistiska teatern vid Campus Engelska parken. Här vill man skapa en ny mötesplats för bildning och nytänkande med det öppna samtalet som utgångspunkt.

I Humanistiska teatern förenas klassisk tradition med ny modern teknik. Arenan är byggd som ett hästskoformat rum med inspiration från den klassiska teatern Museum Gustavianums anatomiska teater. Den inbjuder till dialog, inte bara mellan föredragande och publik, utan också mellan deltagarna i auditoriet och de som deltar via digitala kanaler på den stora bildskärmsväggen. Humanistiska teatern är tänkt att vara en attraktiv plats för alla slags evenemang. Förutom själva teatern finns här också konferensrum och andra sociala ytor.

Humanistiska teatern är inrymd mitt bland de andra byggnaderna i Uppsala universitets campus Humanistiskt centrum – Engelska parken. Byggnaden sticker ut i kvarteret med sin unika koniska form. Fasaden är täckt med konstnärliga utsmyckningar med växtmotiv av konstnären Ann Lislegaard. Vissa kvällar vid mörkrets inbrott lyser huset, med sin brungyllene aluminiumfasad, upp i omväxlande nyanser av rött, blått, grönt och guld.

Läs mer om Humanistiska teatern

Sponsra en stol!

Vill du ha ditt namn på en stol i Humanistiska teatern? Nu finns möjligheten för privatpersoner, företag och organisationer att sponsra en stol. För en gåva på 5 000 kronor får du ditt namn på en plakett på en av stolarna i Humanistiska teatern. Ditt bidrag går oavkortat till aktiviteter och verksamhet vid Humanistiska teatern.  Anmäl ditt intresse i formuläret här nedanför.

Intresseanmälan

captcha

(obligatoriskt) = Obligatoriska fält

Kontakt

Du är välkommen att kontakta projektledare Ronnie Alsén med dina frågor.

Humanistiska teatern, interiör.