Stöd Uppsala universitet

Humanistiska teatern

Humanistiska teatern, exteriör. Foto: Mikael Wallerstedt
Humanistiska teatern sedd från Thunbergsvägen. Foto: Mikael Wallerstedt

En arena för gränslös dialog

I oktober 2017 invigdes den Humanistiska teatern vid Campus Engelska parken. Teatern är en gränslös arena för bildning och nytänkande med det öppna samtalet som utgångspunkt. Teatern har en hästskoformad utformning som inbjuder till dialog, inte bara mellan föredragande och publik, utan också mellan deltagarna i auditoriet och de som deltar via digitala kanaler på den stora bildskärmsväggen. Humanistiska teatern är en attraktiv plats för alla slags evenemang. Förutom den inbjudande teatern finns här också konferensrum, andra sociala ytor och den modernaste tekniken.

Sponsra en stol!

Vill du få ditt namn på en stol i Humanistiska teatern? Nu finns möjligheten för privatpersoner, företag och organisationer att sponsra en stol. För en gåva på 5 000 kronor får ni ert namn på en plakett på en av stolarna i Humanistiska teatern. Ditt bidrag går oavkortat till aktiviteter och verksamhet vid Humanistiska teatern. Förutom plaketten får ni också ett tackdiplom och listas, om ni önskar, som givare på Humanistiska teaterns hemsida. Anmäl ditt intresse i formuläret här nedanför.

Intresseanmälan

* = Obligatoriska fält

Utformning

Humanistiska teatern, interiör.

White arkitekter har ritat en byggnad med inspiration från Anatomiska teatern som byggdes på Gustavianums tak av Olof Rudbeck på 1600-talet.

Teatern med cirka 140 platser har en hästskoformad gradäng som inbjuder till dialog, inte bara mellan föredragande och publik, utan också mellan deltagarna i auditoriet och de som deltar via digitala kanaler på den 32 kvadratmeter stora bildväggen. Rummet har mjuka former och utmärks av den stora bildväggen som även den har en svagt kurvad form.

Närheten mellan alla i rummet och den avancerade audiovisuella tekniken skiljer ut detta rum från andra större samlingsplatser i Uppsalaregionen.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta professor Margareta Fahlgren med dina frågor om den Humanistiska teatern.