Studievägledning

Ingång till Företagsekonomiska institutionen

Studievägledningen kontaktar du när du behöver råd vid kursval eller upplägg av studierna i ämnena företagsekonomi, handelsrätt samt entreprenörskap. Vi svarar även på frågor om Ekonomie kandidatprogrammet och institutionens magister- och masterprogram samt studieuppehåll. Det är också studievägledningen du kontaktar vid frågor om behörighet, antagning, registrering och avbrott.

Studievägledningen finns på Ekonomikum, Kyrkogårdsgatan 10, ingång C, entréplan. Vi finns tillgängliga för bokade möten eller via e-post.


Studievägledning grundnivå

Information sker på svenska då grundutbildningen endast ges på svenska.

Tillgänglighet under sommaren

Studievägledningen på grundnivå är öppen till och med torsdagen den 20 juni och åter måndagen den 29 juli. Epost besvaras den 12 samt 18 juli.

Malin Adermon
Maria Johansson

Studievägledning avancerad nivå

Information sker främst på engelska, då utbildningen på avancerad nivå ges på engelska, men studievägledaren talar även svenska.

Tillgänglighet under sommaren

Studievägledningen på avancerad nivå är öppen till och med torsdagen den 20 juni och åter måndagen den 29 juli. Epost besvaras den 12 samt 18 juli.

Lisa Gudinge

Studenter som parallellt med studierna bedriver idrott på elitnivå kan få särskild vägledning kring hur de ska kunna kombinera studierna med elitidrottandet.

Definition

Idrotten du utövar ska ingå i något av Riksidrottsförbundets (RF:s) specialidrottsförbund. Individuella idrottare ska tävla på lägst nationell mästerskapsnivå och/eller i landslag för att räknas som elitidrottare. Elitlagidrottare ska spela i någon av de två högsta nationella serierna. Definitionen gäller också tränare för elitlag och individuell elitaktiv, förbundskapten för landslag och förbundstränare.

Stöd till antagen student

När du är antagen till ett program eller en kurs är du välkommen att boka in ett möte då vi tittar på hur den aktuella terminen fungerar tillsammans med den idrott du utövar. Vid detta tillfälle skall tränings-, match- och reseprogram tas med.

Kontaktpersoner

Grundnivå: Maria Johansson maria.johansson@fek.uu.se

Avancerad nivå: Lisa Gudinge master@fek.uu.se

Övrig studentservice

Studievägledning om utbytesstudier

International Mobility Office svarar på frågor om utlandsstudier. Vart kan man åka? Hur ansöker man? Vad gäller för studier efter utbyte? Du får även hjälp med kursval och förhandsbesked samt bedömningar av utländska kurser.

Studievägledning Campus Gotland

Studenter på Kandidatprogrammet i företagsekonomi kontaktar studievägledningen på Campus Gotland.

Kursadministration

 

Till kursadministrationen vänder du dig med frågor om omregistrering, kursupplägg, schema, gruppindelning, tentamen, tillgodoräknande etc. Det är även hit du vänder dig med frågor om stöd vid funktionsnedsättning.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin