Anmälan och registrering
Anmälan
Alla måste söka till de kurser de vill läsa kommande termin, oavsett om de läser fristående kurs eller är programstudent. Programstudenter hittar särskild information på programsidorna i Studium.
Ansökan görs på antagning.se under perioden:
- mitten av mars – mitten april inför en hösttermin
- mitten av september – mitten av oktober inför en vårtermin
Har du frågor gällande ansökan kontaktar du studievägledningen.
Ansökningsinformation för programstudenter inkl. anmälningskoder
Registrering Vt25
Informationen på denna sida vänder sig till studenter i Uppsala. För information om registrering vid studier på Campus Gotland vänligen kontakta studieadministration-cg@uu.se
Registrering för grundnivå görs i Ladok under perioden 20 december - 13 januari. Registrering för avancerad nivå görs i Ladok under perioden 16 december - 13 januari. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats på utbildningen.
Har du problem med din registrering måste du mejla till studievägledningen senast den 13 januari.
- studievagledning@fek.uu.se om du läser på grundnivå i Uppsala
- master@fek.uu.se om du läser på avancerad nivå
Registrering
Du registrerar dig i Ladok under perioden 20 december - 13 januari. Om du inte gör det förlorar du din plats på utbildningen.
För att du ska kunna registrera dig i Ladok måste du ha ett studentkonto.
Har du några problem med din registrering måste du mejla till studievägledningen (se e-postadresser ovan) senast den 13 januari.
Registrering för antagna med villkor (VI)
Är du antagen med villkor betyder det att du inte var behörig när du sökte utbildningen. Du har då fram till kl. 08.00 terminsstartsdagen på dig att uppfylla behörigheten. Du kan inte registrera dig i Ladok utan måste kontakta institutionen för registrering.
Registrering sker i två steg:
- Registrering via e-post till studievägledningen (se e-postadresser ovan) under perioden 20 december - 13 januari. Kom ihåg att skicka med ditt för- och efternamn, personnummer samt information om vilken kurs det gäller.
- Uppvisande av behörighet genom att skicka in ett studieintyg som visar att du uppfyller behörighetskraven. Detta ska ha inkommit till studievägledningen senast kl. 08:00 måndagen den 20 januari (kl. 08:00 måndagen den 25 mars för kurser som börjar under andra halvan av terminen). Kom ihåg att ange vilken kurs ditt ärende gäller.
Behörighetskrav hittar du i kursplanen.
Tilläggsinformation om registrering till nyantagna till Ekonomie kandidatprogrammet 180 hp
Är du nyantagen till Ekonomie kandidatprogrammet men har redan läst en grundkurs i företagsekonomi, 30 hp så kan vi erbjuda plats på Nationalekonomi A, 30 hp.
Registrering sker i tre steg:
- Kontakta studievagledning@fek.uu.se under perioden 20 december - 13 januari. Inkludera för- och efternamn samt personnummer.
- Vi antar dig till Nationalekonomi A, 30 hp och skickar en bekräftelse på detta till dig via mejl.
- Du ska sedan själv registrera dig på kurserna, i Ladok, senast måndagen den 13 januari.
Övrig information
Lärplattform och schema
Lärplattformen heter Studium (Canvas). Varje kurs har en egen sida och som antagen får du åtkomst till kurssidan den 20 december. Här hittar du litteraturlista, kursmaterial och hur du anmäler dig till seminariegrupper om det krävs.
På kursens sida i Studium hittar du också schemat från den 20 december. När du har registrerat dig hittar du ditt personliga schema, Mitt schema, när du loggar in på Studentingången och i Studium, vilket baseras på samtliga kurser och grupper som du tillhör.
Har du frågor som rör kursen du är antagen till mejlar du kursadministrationen:
- info@fek.uu.se för utbildning i Uppsala
- studieadministration-cg@uu.se för utbildning vid Campus Gotland
Stöd vid funktionsnedsättning
Har du en varaktig funktionsnedsättning som blir ett hinder i studierna kan du få riktat pedagogiskt stöd. Stödet som erbjuds utgår ifrån dina individuella behov och syftar till att underlätta dina studier. Målet är att alla studenter ska ha en möjlighet att studera på lika villkor.
Du hittar mer information på institutionens stödsida.
Anstånd, återbud och avbrott
Anstånd
Har du blivit antagen men inte kommer att kunna påbörja dina studier kan du ansöka om anstånd med studiestarten hos Antagningsenheten.
Uppsala universitets information om anstånd
Återbud och avbrott
Om du inte har för avsikt att läsa en kurs/program du är antagen till ska du lämna återbud eller göra tidigt avbrott.
- Har du inte registrerat dig ska du lämna återbud på antagning.se.
- Har du registrerat dig ska du göra tidigt avbrott i Ladok. Deadline för tidigt avbrott är söndagen den 9 februari för kurser och kurspaket som börjar under första halvan av terminen.
Kontaktuppgifter
Studievägledningen på grund- och avancerad nivå Campus Uppsalaå
Kursadministrationen Campus Uppsala
Har du frågor som rör utbildningar vid Campus Gotland kontaktar du studieadministrationen-cg@uu.se
Information till reserver
Här hittar du som är reserv, eller har gjort sen anmälan till någon av våra utbildningar, mer information.