Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Registrering

På de flesta av våra kurser och program sker registrering i Ladok, där framgår vilken registreringsperiod som gäller för den kursen du är antagen till. Se specifik information angående registrering för några av våra kurser/program längre ner på sidan.Om du inte är registrerad senast sista registreringsdag riskerar du att förlora din plats som då går vidare till en reserv. Är det första gången du läser på Uppsala universitet behöver du aktivera ditt studentkonto innan du kan registrera dig.

Det är viktigt att om du ångrat dig eller fått förhinder, lämna återbud så att en annan student kan få besked snabbare om en återbudsplats.

Villkorligt antagen

Är du villkorligt antagen ska du så snart som möjligt och allra senast sista registreringsdatum kontakta institutionen för att styrka din behörighet och bli registrerad.

Reserv

Om du är placerad som reserv kommer du att bli kontaktad av institutionen via e-post om du kan erbjudas en plats. Glöm inte att hålla kolla på din skräpkorg i mailen.

Inför kursstart

När du registrerat dig hittar du mer information inför terminen (kursstart, scheman, kursplaner, lärarlistor, läsinstruktioner, litteraturlistor) i Studium. Du som är antagen eller registrerad ser dina kurs- och programsidor när du loggar in i Studium.

Kontakt

Kontakta institutionen: kbh@kbh.uu.se

Kontakta Antagningsservice om du har frågor om antagning på antagning.se eller 0771-550 720 mån-fre 9.00–16.00.

Kontakta Uppsala universitets IT-support om du har frågor om studentkonton och inloggning: ITsupport@uu.se eller 018-471 44 00.

Fysioterapeutprogrammet

Information till antagna

För att behålla din plats på programmet måste du både tacka ja via antagning.se och registrera dig via Ladok på programmets första kurs (Fysioterapi I. Hälsa, beteende och vetenskapsmetodik I).
Registreringen är öppen 2023-07-27 till 2023-08-09.
OBS! Utebliven registrering innebär att du förlorar din plats på programmet.
Information om hur du registrerar dig finns på https://www.uu.se/student/antagning-och-registrering/registrera-dig

Registrering på de övriga kurserna den första terminen sker via kursadministratören efter att reservantagningen är klar.

Vid frågor kring registreringen, kontakta kursadministratör från och med 2023-08-07: eva-lena.wahlberg@neuro.uu.se.

Antagna studenter hänvisas till programsidan i Studium för kursstartsinformation.

Information till reserver

Reservantagningen pågår under perioden 2023-08-10 till 2023-09-08. Reserver kallas via mejl eller telefon så var tillgänglig från 2023-08-10. Reservplacerad student förväntas bevaka mejl och telefon under den tid reservantagningen pågår.
OBS! Kontrollera även din skräppostlåda då mejl från Uppsala universitet ibland hamnar där. Har du inte blivit kallad när reservantagningsperioden är slut så innebär det att vi inte kan erbjuda någon plats till dig.
Observera att vi inte antar reserver genom att komma till uppropet. Reserver kontaktas i turordning om det blir platser över på programmet.

Masterprogrammet i Global hälsa

För att bli registrerad till Masterprogrammet i Global hälsa och den första kursen Global Hälsa 1 (kurskod 3PE145), skicka ett e-postmeddelande med ett fullständigt namn och födelsedatum till global.health.education-kbh@uu.se senast den 13 augusti. Ämnesråd: Registrering till Global Health 1.

Kursadministratören börjar att registrera efter den 13 augusti.

Information om kursstart

Den första kursen på Masterprogrammet i Global hälsa, Global Health 1, startar måndagen den 28 augusti med kursmodulen Introduktion to Global Health, 15 hp. Närvaro den första dagen är obligatorisk.

  • Tid: kl. 10.00, 28 augusti.
  • Plats: H:son-Holmdahsalen, Entré 100, 2 tr, Dag Hammarskjölds väg 8, Akademiska sjukhuset, Uppsala.

Mäns våld mot kvinnor på NCK

Kurserna Mäns våld mot kvinnor, grundkurs och Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus särskild sårbarhet ges vid Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK). Kurserna kommer att hållas digitalt, du behöver alltså inte vara på plats i Uppsala för att genomföra kurserna. Notera dock att flertalet digitala moment är obligatoriska.

Information till antagna

Du registrerar dig själv på kurserna i Ladok för studenter. Registreringen är öppen 27 juli 2023 till och med 20 augusti 2023.

Information till villkorligt antagna

Är du villkorligt antagen till kursen Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus särskild sårbarhet måste du styrka din behörighet innan du kan registrera dig. Maila till utbildning@nck.uu.se för att styrka din behörighet så snart som möjligt och allra senast den 13 augusti 2023. På ditt antagningsbesked ser du om du är antagen med villkor.

Information till reserver

Om du är placerad som reserv kommer vi att kontakta dig om du kan erbjudas en plats. Reservantagningen sker från 21 augusti fram till kursstart. Om du blir erbjuden en plats som reserv måste du svara inom två dygn. Se därför till att dina kontaktuppgifter är korrekta på ditt konto på antagning.se så att vi snabbt kan få tag på dig. Håll även koll på din skräpkorg i din mejl om viktiga meddelanden har hamnat där.

Information i Studium

Mer information om kurserna hittar du i Studium:

Kontaktinformation och support NCK

utbildning@nck.uu.se
nck.uu.se/utbildning

 

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin