Studera med funktionsnedsättning
Studenter med varaktig funktionsnedsättning kan ansöka om riktat pedagogiskt stöd. Du kan t.ex. få anteckningsstöd eller anpassad examination.
Att studera med funktionsnedsättning
Beslut om pedagogiskt stöd (anteckningsstöd)
Du som är beviljad riktat pedagogiskt stöd i form av anteckningsstöd kan själv hitta en anteckningsstödjare bland dina kurskamrater. Om du behöver hjälp att hitta en anteckningsstödjare, kontakta studievägledningen och bifoga aktuellt NAIS-intyg.
Rekommendation om pedagogiskt stöd (exempelvis tentera i mindre grupp, förlängd skrivtid osv.)
Kontakta programmets kursadministratör i samband med varje kursstart och meddela vilka rekommendationer i ditt NAIS-intyg du är i behov av för aktuell kurs. Institution/lärare/examinator beslutar om vilka rekommenderade stöd som är möjliga att genomföra i undervisning och examinationer. Bifoga aktuellt NAIS-intyg när du kontaktar kursadministrationen.
Engagera dig som anteckningsstödjare
Att ge anteckningsstöd innebär att du delar med dig av dina egna anteckningar från föreläsningar på en kurs till en annan student som är beviljad riktat pedagogiskt stöd i form av anteckningsstöd. Ditt uppdrag är knutet till en specifik student och varar så länge den studenten behöver dina anteckningar.
Som anteckningsstödjare får du ett timarvode. Efter avslutat arbete kan du få ett intyg.
Den student som är beviljad anteckningsstödjare kan på egen hand hitta en anteckningsstödjare bland kurskamraterna. Annars sker förfrågan genom programmets studievägledare.
Kontakt
- Kontakta kursadministrationen
- Anna Schönborg, kurssamordnare
- at-kursadm-kbh@uu.se
- Kontakta studievägledare, programansvarig eller andra vid programmet.