Besök oss

Campus Engelska parken Humanistiskt centrum är vackert belägen mellan Carolinaparken, Stadskyrkogården och Botaniska trädgården centralt i Uppsala.

Kvarterets första byggnader uppfördes i mitten av 1800-talet för att ta emot studenter i kemi, fysik, mineralogi och geologi. Den senaste byggnaden, som inrymmer Humanistiska teatern, invigdes 2017.

Thunbergsvägen 3H

Hitta till Campus Engelska Parken

Från Uppsala centrum och Stora torget är det enklast att följa Drottninggatan och backen upp mot Universitetsbiblioteket Carolina Rediviva. Gå eller cykla genom Carolinaparken på bibliotekets baksida så kommer du rakt på Campus Engelska Parken.

Uppsala kommuns cykelkarta

Interaktiv cykelkarta

Luftstationer för cykel finns utanför ingång 3L (hus 16) och vid The Svedberglaboratoriet.

Närmsta hållplats är Slottsbacken. Buss nummer 11 går från Centralstationen till hållplats Slottsbacken, utanför Universitetsbiblioteket Carolina Rediviva. Gå därefter genom Carolinaparken på bibliotekets baksida för att komma till Campus Engelska Parken.

Sök bästa rutt för dig på Uppsala Länstrafiks söksida.

Hitta din bilväg till Engelska parken med Google maps eller hitta.se. Besöksadressen till huvudentrén är Thunbergsvägen 3H.

Parkeringsplatserna som finns i kvarteret Engelska parken kräver särskilt tillstånd som endast gäller för anställda på Uppsala universitet.

Besökare som exempelvis ska närvara vid en disputation eller ett evenemang är välkomna till Servicecenter i hus 3 för att hämta ett tillfälligt parkeringstillstånd som gäller för en dag. Detta läggs i framrutan. Parkeringsbiljett med reducerad taxa (taxa 2) köps i automat eller via appen Aimo.

Var observant så att du köper biljett i den p-automat som hör till den parkering du står på. På Engelska parken har både Akademiska hus och Aimopark parkeringar.

Laddare för elbil finns på parkeringen bakom Humanistiska teatern och hus 1.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin