Välkommen till UU Innovation!

Funderar du på hur din forskning kan komma till ännu större nytta i samhället? Vi hjälper dig att upptäcka och utveckla potentialen i dina forskningsresultat. Oavsett om du är nyfiken på nyttiggörande och vill veta mer, eller redan har en idé du vill testa så finns UU Innovation här för att ge dig rådgivning och stöd.

Tre leende personer

Aktuellt just nu

För alla som vill göra större skillnad

Som forskare skapar du ny kunskap som kan bidra till att lösa små och stora utmaningar inom olika delar av samhället. Vill du utforska möjligheterna? Vill du veta hur du kan gå från ett spännande forskningsresultat till en praktisk lösning?

UU Innovation erbjuder ett brett stöd för dig som är forskare vid Uppsala universitet, Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävle.

Du kan lära dig om strategisk hantering av forskningsresultat i vår kurs, använda oss som bollplank för att identifiera möjliga tillämpningar, eller ta kontakt med en rådgivare som hjälper dig att stegvis utvärdera och utveckla din idé.

Vårt stöd kostar ingenting och det du berättar stannar mellan oss. Vi tar inget ägande i din idé, och du behöver inte ha några förkunskaper om idé- och innovationsutveckling. Dessutom kan du höra av dig till oss när som helst.

Välkommen till UU Innovation!

Vitt hjärta på röd bakgrund

Innovation är för alla

Vi tror starkt på att alla kan bidra till innovation, oavsett bakgrund, forskningsområde eller identitet. Vi är dessutom övertygade om att mångfald i tankesätt och erfarenheter är hemligheten bakom de bästa lösningarna. Därför arbetar vi aktivt för att skapa ett inkluderande stöd som välkomnar och är relevant för alla. Det är vårt mål att ge dig stöd som passar just dina förutsättningar.

Tillsammans gör vi det möjligt för ny kunskap att lösa konkreta problem och skapa värde för fler människor.

Lärarundantaget

Som universitetsanställd äger du själv rätten till resultaten av din forskning. Det gäller även dig som är doktorand. Lärarundantaget ger dig möjlighet att ta dina resultat vidare och bidra till att de kommer till användning även utanför det rent akademiska sammanhanget.

Har du en idé eller forskningsresultat som du vill diskutera med oss?

Hör av dig!

Grafisk bild av personer i rött som står i en cirkel

Kontakt

Har du en fråga till oss, vill diskutera potentialen i dina forskningsresultat eller börja utveckla en idé?

Här finns informationen du behöver

Du kan också alltid nå oss på:

innovation@uu.se

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin