Studievägledning
Till institutionens studievägledare kan du vända dig för att diskutera upplägg av dina studier och eventuella problem i samband med dessa.
Det går att boka digitalt möte via Zoom eller möte på plats med vår studievägledare. Skicka ett mejl till adressen nedan eller ring för att boka en tid.
Stöd vid särskilda behov
Studievägledaren är också institutionens kontaktperson för studenter med funktionsnedsättning. Stöd vid varaktig funktionsnedsättning
Studievägledare
Ulrika Sahlin Åkerstedt
E-post: studievagledare@engelska.uu.se
Telefon: 018-471 12 47
Om du har frågor av administrativ karaktär, såsom registrering, tentamina och andra generella frågor, kan du vända dig till institutionens kursexpedition.
Om du har mer generella frågor rörande studier vid Uppsala universitet kan du vända dig till universitetets centrala studie- och karriärvägledning.
Guide till studiestrategier
Självstudiekurs med tips på hur du kan planera och effektivisera dina studier.
Studietips för kurser på distans
Hur du kan skapa struktur och rutiner som fungerar.
Examen
Vi erbjuder examina i engelska på alla nivåer. För examina på grundnivå är det i ämnet engelska vanligast att man själv bygger en examen genom att läsa fristående kurser. Från och med höstterminen 2020 erbjuder vi även ett kandidatprogram i engelska med globala perpektiv. För ämnesfördjupning till kandidatexamen i engelska krävs att man har läst Engelska A-C eller motsvarande. Det går också att läsa engelska och sedan ta ut en examen i ämnet inom ramen för till exempel Språkvetarprogrammet. Vill du veta mer om hur du kan bygga din egen examen kan du gärna ta kontakt med vår studievägledare.
För examina i engelska på avancerad och forskarnivå finns program att följa. Se våra sidor om utbildning. Våra andra två ämnen, keltiska språk och USA-kunskap, kan inte utgöra huvudämnen i en examen, men kan istället ingå som biområden inom till exempel en kandidatexamen i engelska.
Mer om olika examina och examenskrav
Karriär
Det finns mycket du kan göra för att möta arbetsmarknaden och forma din karriär, under hela studietiden. På universitetets sidor om livet efter studierna hittar du stöd och vägledning om hur du bygger din kompetens inför arbetslivet. Karriärportalen UU CareerGate och webbplattformen GoinGlobal guidar dig till jobb och praktik. Här finns även information för dig som funderar på att starta eget, eller för dig som vill skaffa dig arbetslivserfarenhet som volontär.
Regler och rättigheter
Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som student? Vad gäller för min arbets- och studiemiljö?
Mer stöd och service
Universitetets olika stöd- och serviceinstanser hjälper dig när du behöver det.