Studievägledning och karriärvägledning

Du kan vända dig till Uppsala universitets universitetsövergripande studie- och karriärvägledning för generell vägledning eller till vägledarna på en institution som är specialiserad inom institutionens ämnen och program.

Oavsett vilka frågor du har är vägledaren en professionell samtalspartner vars uppgift är att hjälpa dig vidare. Det kan till exempel handla om dina val av fortsatta studier eller att diskutera vilka karriärvägar som finns för dig. Du kanske känner att du har valt fel och vill byta inriktning på dina studier. Då kan vägledaren vara ett bra bollplank för att komma på rätt spår.

Vägledaren har tystnadsplikt om sådant som rör dina personliga förhållanden.

Skor på asfalt, framför många pilar som pekar åt olika håll.

Snart klar med dina studier och på väg ut i arbetslivet?

Börjar du bli klar med dina studier och vill ha feedback på ditt cv och ansökningsbrev eller kanske tips inför en anställningsintervju? Behöver du någon att bolla idéer med? Våra karriärvägledare hjälper och stöttar studenter och doktorander på väg ut i arbetslivet.

Skor på asfalt, framför många pilar som pekar åt olika håll.

Podcast om studier och karriär

Studie- & karriärpodden är en podcast för dig som studerar vid Uppsala universitet. I den här podcasten möter du Madelene, Jonathan och Sara. De intervjuar studenter, alumner, forskare eller andra personer som är intressanta när det gäller studier och karriär!

Kontakt

Du kan träffa en central vägledare för ett samtal under drop-in-tiderna eller på en bokad tid på plats. Du kan också boka ett samtal som hålls via e-mötesverktyget Zoom, på telefon eller under en så kallad ”walk and talk”.

Vi har drop-in-samtal på Zoom på måndagar 10.30–11.30 under terminstid. När du ansluter till Zoom hamnar du i ett väntrum och när det blir din tur kopplas du till en vägledare.

Till drop-in på Zoom

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin