Reserv

Efter att urvalet är klart antas de reserver som kan erbjudas plats på grund av återbud. Till en del kurser och program antas många reserver, till andra inga alls.

Till många kurser och program antas fler studenter än det egentligen finns platser för. Det betyder att det kan behövas många återbud innan några reserver kan antas. Det finns alltså inga garantier för att komma in med reservplats 1, även om någon lämnar återbud.

Erbjudande om plats

Om du är placerad som reserv kommer universitetet att kontakta dig om du kan erbjudas en plats. Om du blir erbjuden en plats som reserv kan det vara bråttom att bekräfta den. Det finns ofta en tidpunkt då du senast måste ha svarat för att behålla din plats.

Se till att dina kontaktuppgifter är korrekta på ditt konto på antagning.se så att universitetet snabbt kan få tag på dig. Håll även koll på skräpkorgen i din mejl om viktiga meddelanden har hamnat där.

Universitetet kan inte uppskatta dina chanser att komma in

Universitetet har tyvärr inte möjlighet att svara på frågor om dina chanser att få en plats eller när ett eventuellt besked kan komma.

Institutionens hantering av reservantagning

I utbildningskatalogen kan du hitta information om hur institutionen hanterar reservantagningen till program. Kursansvarig institution ger information om reservantagning till kurser. Du ser vilken institution en kurs tillhör i utbildningskatalogen.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin