Internationella möjligheter

Som student vid Uppsala universitet har du möjlighet att genomföra delar av din utbildning utomlands. På den här sidan presenterar vi de olika alternativen du har till internationella möjligheter.

Vilken utlandsaktivitet är rätt för dig?

Du har flera alternativ för att skaffa internationell erfarenhet, som att delta i ett utbyte, läsa sommarkurser eller fristående kurser utomlands. Dessutom kan du genomföra praktik, fältstudier eller ett självständigt arbete utomlands under dina studier. Även efter examen finns möjligheter till utlandspraktik. Om du inte har möjlighet eller önskar att resa utomlands, finns det andra sätt att få internationell erfarenhet under dina studier, som till exempel kurser i ett blandat undervisningsformat.

Aktuella ansökningsperioder:

Vad är du intresserad av?

Boka oss för en infoträff

Vill ni ha mer information om internationella möjligheter så finns vi på Enheten för internationell mobilitet tillgängliga att boka för att delta i studentmässor, välkomstdagar för nya studenter eller för en informationsträff för till exempel din institution, fakultet eller kurs.

Är ni en studentförening, nation, kår eller studiegrupp är ni självklart också välkomna att kontakta oss för att boka en informationsträff. Ni kontaktar oss på mobility@uu.se.

hjethj

Tillfälliga ändringar och extrainsatta tillfällen

  • Drop-in är inställt 23/4, 30/4, 9/5 och 6/6 2024.
  • Extrainsatt drop-in erbjuds 13/5 och 15/5 2024 kl. 13.00–14.00.

Mejl

  • För frågor om utbytesstudier eller fristående kurser inom ENLIGHT: mobility@uu.se.
  • För frågor om Erasmuspraktik, Erasmusstipendiet för studier, Erasmusstipendiet för blandad mobilitet eller International Credit Mobility: erasmus@uu.se.

Drop-in: Träffa en handläggare

Träffa en av våra internationella handläggare för att diskutera dina frågor angående studier eller praktik utomlands. Du har möjlighet att mötas via Zoom eller ha ett fysiskt möte på plats.

Var vänlig observera att drop-in-sessioner inte kommer att vara tillgängliga under helgdagar eller under ledigheter såsom jul, påsk och sommar.

Studenter i Uppsala

Studenter i Visby

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin