Jobba som studentambassadör

Varje läsår söker vi cirka 40 studenter som vill arbeta som arvoderade studentambassadörer och rekrytera studenter till Uppsala universitet. Du kommer att ingå i ett härligt gäng med studentambassadörer från universitets alla hörn.

Som studentambassadör är du Uppsala universitets ansikte utåt i mötet med blivande studenter på olika utbildningsmässor och gymnasieskolor. Det kan också vara andra evenemang som besöksdagar, digitala aktiviteter och mottagningar för nya studenter. På ett intresseväckande sätt berättar du om studier och studentliv vid Uppsala universitet och om studier inom ditt eget ämnesområde.

Du kommer främst att arbeta med utbildningsmässor men också andra evenemang som besöksdagar, digitala aktiviteter och mottagningar för nya studenter.

Du läser på något av våra program på grundnivå i Uppsala eller Visby och har minst en termins studier bakom dig. Du är utåtriktad och gillar att ta kontakt med människor du inte känner. Social kompetens, flexibilitet och anpassningsförmåga är något som vi värdesätter.

Hur är det att vara studentambassadör?

Porträtt på Firel.

Firel, studentambassadör

Hur är det att vara studentambassadör?
– Jättekul! Det tar inte så mycket av ens studietid heller då man jobbar med det i ett par dagar, oftast i november/december.

Vad ska man tänka på som ambassadör?
– Man representerar Uppsala universitet. Man bör behandla och prata med alla man träffar lika.

Vad är det mest överraskande som du varit med om som ambassadör?
– Kanske att någon har ställt någon otrevlig fråga eller sagt något som jag inte varit beredd på.

Vad är det bästa med att vara studentambassadör?
– Det bästa är att åka iväg på mässan, bussresan dit, alla lekar och sammanhanget man får med de andra ambassadörerna.

Hur blir man ambassadör?
– Man kan söka på Uppsala universitets hemsida! Om du tror att du kommer tycka om det så är det förmodligen något som kommer passa dig!

Hösten 2022.

Porträtt på Firel.

Caspar, studentambassadör

Hur är det att vara studentambassadör?
– Superkul! Utöver lite små saker är det huvudsakliga uppdraget att representera Uppsala universitet på Saco:s utbildningsmässa i Stockholm. Att under några dagar köra järnet och inspirera gymnasieelever är fruktansvärt roligt. Intensivt, men kul!

Vad ska man tänka på som ambassadör?
– Lite det gamla vanliga kanske. Alla är välkomna till Uppsala universitet så det gäller att alltid bemöta samtliga med positivitet och ett leende.

Vad är det mest överraskande som du varit med om som ambassadör?
– Att få höra den enorma variation i alla gymnasieelevers olika drömmar och ambitioner och eventuellt kunna hjälpa dem med att hitta vägen dit, helst som student på Uppsala universitet såklart. Hur blir man astronaut eller statsminister egentligen?

Vad är det bästa med att vara studentambassadör?
– Att få möta så många förvirrade gymnasieelever, och inte bara promota Uppsala universitet, men att faktiskt göra deras osäkerhet för framtiden kanske lite lite mindre. Det löser sig.

Våren 2023.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin