Anmälan till nästa termin

Som programstudent ska du antingen söka dina fortsättningskurser som ingår i programmet via antagning.se eller så blir du registrerad direkt av institutionen. Fristående kurser och program söker du via antagning.se.

Anmälan till kurs inom program

Som programstudent ska du i många fall själv anmäla dig till nästa termins kurser via antagning.se. Det gäller både valbara och obligatoriska kurser.

Du får anvisningar från din institution om hur du ska anmäla dig till kurs inom program och vilka kurser du kan söka. Om ditt program har en studieplan är det bra att kolla den. Där framgår vilka kurser som går när.

Du måste vara behörig

Kontrollera att du är behörig till de kurser du ska söka. Kraven för kursen hittar du i kursplanen. Om du vid anmälningstillfället inte uppfyller behörigheten men kommer att bli behörig innan kursstart, blir du antagen med villkor. Du måste då innan kursstart kunna uppvisa att du är behörig för att kunna ta din plats i anspråk.

Anmälningsprocessen

För att behålla din plats på programmet genom hela processen måste du:

Du loggar in och anmäler dig till dina kurser på antagning.se med ditt studentkonto. Där hittar du också fler datum för hela anmälningsprocessen. Håll koll på sista anmälningsdatum, så att du får in din anmälan i tid.

Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Om du inte är intresserad av din plats, tackar du nej. Du svarar på ditt antagningsbesked via antagning.se.

För att inte riskera att förlora din plats till efterkommande reserver måste du inom registreringsperioden registrera dig på kursen.

Problem med din anmälan?

Om du får problem med att söka kurser inom ditt program kan det bero på att du har glömt att logga in. Om du trots inloggning har problem med att hitta rätt kurs kan det bero på olika saker. Vänd dig till den som är programansvarig på din institution för hjälp.

Vänta inte till sista dagen

Vänta inte till sista dagen med att anmäla dig. Om det skulle uppstå något problem med anmälan behöver universitetet lite tid för att hinna rätta till felaktigheten. Det kan också vara hög belastning på antagning.se.

Registrering på programkurs direkt av institutionen

På vissa program behöver du inte själv anmäla dig till fortsatta studier, utan institutionen registrerar dig löpande på de kurser du ska läsa.

Anmälan till fristående kurs och program

I utbildningskatalogen finns Uppsala universitets samtliga fristående kurser och utbildningsprogram.

Mer om anmälan

Kolla med din institution om du är osäker på vad som gäller för dig inför din nästkommande termin. Anvisningar, tidsplaner med mera hittar du på antagning.se.

Allt om anmälan

Behöver du tala med en studie- och karriärvägledare inför ditt studieval?

Vänd dig till vägledare på din institution som är specialiserad inom institutionens ämnen och program eller till Uppsala universitets centrala studie- och karriärvägledning för generell vägledning.

Sen anmälan

Glömde du att anmäla dig eller har du ångrat dig? Du kan göra en sen anmälan till utbildningar där det kan finnas platser kvar.

Studieavgift

Om du är en avgiftsskyldig student och ska betala studieavgift (information endast på engelska), får du faktura i Ladok inför varje termin.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin