Antagning och registrering

Har du blivit antagen vid Uppsala universitet är du säkert ivrig att komma igång med dina studier. Som ny student ska du börja med att aktivera ditt studentkonto. Det kan du göra några dagar efter att du har fått ditt andra antagningsbesked. Du måste sen registrera dig på de kurser och program som du ska läsa. Annars kan du förlora din studieplats.

Antagen med villkor: Är du antagen med villkor måste du visa att du uppfyller förkunskapskraven innan du kan registrera dig.

Reserv: Om du är reservplacerad måste du först bli erbjuden en plats innan du kan registrera dig.

Återbud: Om du har tackat ja till din plats men inte längre är intresserad av den, är det viktigt att du lämnar återbud. Om du vill lämna återbud men ännu inte har registrerat dig, ska du göra det på antagning.se. Om du redan har registrerat dig, ska du istället kontakta institutionen som ger kursen.

Anstånd: Om du blivit antagen men inte kommer att kunna börja kan du ansöka om anstånd med studiestarten. Det betyder att du ansöker om att få skjuta fram studiestarten och börja på utbildningen en annan termin.

Sen anmälan: Du som har gjort en sen anmälan måste invänta ditt besked om antagning innan du kan gå vidare och skapa ett studentkonto och registrera dig.

Studieregistret Ladok

Ladok är universitetets studieregister med uppgifter om alla studenter och doktorander. I Ladok kan du bland annat registrera dig på kurser, anmäla dig till tentamen, ändra dina kontaktuppgifter, beställa studieintyg och ansöka om examensbevis.

Behöver du ett studieintyg men inte kan logga in i Ladok så finns det ett formulär för beställning av intyg över dina studier.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin