Institutionen för musikvetenskap

Välkommen till Institutionen för musikvetenskap!

Om antagning och registrering

Jag har blivit antagen till en kurs hos er. Var/när registrerar jag mig?
Du behöver registrera dig själv via Ladok senast en vecka innan kursstart. Om du är antagen ska du ha fått ett mejl med instruktioner och exakta datum. Om inte så kan du kontakta studievagledare@musik.uu.se. Om du inte tidigare studerat på Uppsala universitet behöver du först aktivera ditt studentkonto

OBS! Om du inte registrerar dig i tid går din plats vidare till en reserv, och du förlorar din möjlighet att läsa kursen denna termin.

Om du blir reservantagen senare än en vecka innan kursstart så registrerar du dig genom att svara på det antagningsmejl som skickas ut från institutionen. Ofta är det kort svarstid, så om du är reserv behöver du hålla koll på inkorgen (och skräpposten) så att du inte missar att tacka ja till din plats och registrera dig.

Är du villkorligt antagen ska du så snart som möjligt och allra senast sista registreringsdatum kontakta kursadministrationen via studievagledare@musik.uu.se för att styrka din behörighet och bli registrerad.

Jag skulle behöva ett intyg på att jag är registrerad/har tagit poäng hos er. Hur gör jag då?
Du kan själv ladda ned registreringsintyg och resultatintyg på Ladok under fliken ”Intyg”. Om du däremot behöver ett intyg med universitetets stämpel och underskrift av behörig person på institutionen, mejla studievägledningen.

Jag har påbörjat en kurs hos er men bestämt mig för att hoppa av. Hur gör jag?
Om du läser en fristående kurs behöver du själv göra ett avbrott på kursen i Ladok. Om du gör ett avbrott inom tre veckor från kursstart räknas det som ett tidigt avbrott, eller avregistrering, och du har då möjlighet att söka kursen igen vid ett senare tillfälle. Senare än tre veckor efter terminsstart blir det ett avbrott och du kommer inte kunna söka kursen på nytt, men däremot kan du återuppta studierna vid ett senare tillfälle. Detta gäller dock endast i mån av plats. Kontakta studievägledaren om du har gjort avbrott och vill börja på nytt.

Om du är programstudent och vill göra paus i studierna ansöker du i stället om studieuppehåll via detta formulär: Ansökan om studieuppehåll. Välj studieuppehåll i rullistan i formuläret.

Hur gör jag för att tillgodoräkna mig en del av en kurs?
Vissa av våra kurser finns både som fristående kurser och som delkurser inom Musikvetenskap A och B. Om du redan läst en kurs som du vill tillgodoräkna dig så ansöker du om det här: Ansökan om tillgodoräknande av del av kurs.

Sen anmälan

De flesta av våra kurser, både på campus och distans, är öppna för sen anmälan under en period efter terminsstart. Du gör en sen anmälan på samma sätt som när du söker vanligt, alltså via antagning.se.

Jag har gjort en sen anmälan till en kurs. När får jag veta om jag har fått plats?
Det är lite svårt att säga exakt, då det är flera instanser inblandade i att hantera din ansökan. Men räkna med 2-3 veckor innan du kan få besked om du blivit antagen. Om du blir antagen måste du sen själv ansöka om studentkonto för att kunna registrera dig på kursen, vilket också tar några dagar.

Jag har blivit sent antagen till en kurs. Hur gör jag för att bli registrerad och få ett studentkonto?
Alla som är antagna via sen anmälan får automatiskt ett mejl från studievägledningen. I mejlet får du vidare instruktioner om hur du registrerar dig.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin