Är programmet rätt för dig?

Emma, student.

Möt en student på programmet

Namn: Emma Lundqvist
Från: Bålsta

Man behöver inte bara ha kurser med föreläsningar och lektioner, utan man får också möjligheten att göra projekt med forskare inom aktuella ämnen inom sitt forskningsfält.

Varför valde du den här utbildningen?
Jag har alltid tyckt att astronomi är ett intressant och fascinerade ämne, samt att matematik och problemlösning (som behövs när man studerar fysik) är väldigt roligt. Så kombinationen av dessa ämnen gjorde utbildningen perfekt för mig.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Man behöver inte bara ha kurser med föreläsningar och lektioner, utan man får också möjligheten att göra projekt med forskare inom aktuella ämnen inom sitt forskningsfält. Sedan är Uppsala också en mycket trevlig och lagom stor stad, där allt finns på cykelavstånd.

Vad är mest utmanande?
– Att inte låta studierna ta upp all sin tid. Det är viktigt att hitta en balans mellan studierna och allt annat i livet, något som jag har blivit bättre på ju längre jag studerat.

Berätta om studentlivet!
– Uppsala har ett otroligt studentliv, med nationer, kårer och sektioner, som man kan ta del utav. Det roligaste är de större evenemangen, som forsränningen och baler, men det är också härligt att varje dag ha möjlighet att träffa andra studenter på nationspubar, i sektionsrum och i kårhus.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Denna vecka ska jag ha föreläsning, som de flesta veckor. Jag ska ha ett möte med min handledare om ett projekt jag just nu arbetar på. Jag ska även gå på ett studierådsmöte med fysiksektionen inom kåren.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Mitt mål är att efter utbildningen kunna doktorera inom astronomi, för att sen kunna gå vidare med mer forskning inom ämnet.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Alla möjligheter finns! De flesta kurser är valfria, så man kan välja själv vilka kurser man tycker låter intressanta. Man kan dessutom välja kurser från andra fysikinriktningar, samt välja projektkurser istället för att endast ha vanliga kurser.

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Stadsskogen.

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Forsränningen på Valborg.

Var finns den bästa studieplatsen?
– Södra delen av Ångströmlaboratoriet, där solen kan skina in under dagen.

Våren 2023.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin