Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Vad tycker Astrid Juckenack, Caitlin McEvoy, Giorgio Romanello, Jacob Agee och Julia Sahlström om programmet och hur det är att studera i Uppsala?

Noah, student.

Möt en student på programmet

Namn: Noah Godin
Från: Kanada

Det bästa är utbildningens kvalitet, tillgängliga resurser och personalens kompetens.

Hur valde du ditt program?
– Jag valde masterprogrammet genom mitt intresse för historiskt och fortsatt kolonialt våld från bosättare. Eftersom det är ett tvärvetenskapligt program var jag angelägen om att öka min förståelse av våld och dess konsekvenser genom de många infallsvinklar som används på programmet.

Hur är det att vara en internationell student?
– Att vara internationell student i Sverige innebär en blandning av utmaningar och belöningar. Eftersom Uppsala är en studentstad finns det många sätt att engagera sig, som studentnationer och studentkåren. Det finns också en uppsjö av aktiviteter utanför universitetet, såsom idrottsklubbar, volontärarbete och vandringsgrupper. Sammantaget kan det vara en mycket livlig och hektisk upplevelse att vara internationell student vid Uppsala universitet.

Vad är det bästa med att studera vid Uppsala universitet?
– Jag skulle hävda att det bästa är utbildningens kvalitet, tillgängliga resurser och personalens kompetens. Dessutom är det en stor fördel att ha en myriad av campus och bibliotek att välja mellan när du studerar. Till synes var som helst i centrum kan man hitta en plats att studera som är rik på resurser. Kvaliteten på utbildningen vid Uppsala universitet kan kopplas bland annat till dess storlek på klasser, personal som är investerade i studentutveckling, extraordinära föreläsningar, seminarier och workshoppar.

Kommer du ihåg ditt första intryck av Uppsala?
– Jag kom till Uppsala i mitten av augusti. Sommaren i Uppsala kännetecknas av att massor grupper sitter i parker, har picknick, spelar spel och allmänt njuter av det varma vädret i de många parkerna och trädgårdarna. Uppsalas centrum är pittoreskt och livligt. Det som Uppsala saknar i storstadsinfrastruktur kompenserar staden för genom stora parker, naturreservat och skogar. Uppsala på vintern har en helt annan atmosfär. Staden saktar ner en aning och de grupper som setts i parkerna ett halvår tidigare, kurar nu ihop sig på kaféer, pubar och bibliotek.

Nämn tre saker du gör den här veckan!
– Jag avslutar några saker inför min kommande semester. I helgen ska jag resa till ett antal små städer med några studiekamrater för att göra lite julmarknadshoppning. Senare i veckan kommer jag att knyta ihop lösa trådar på min forskarassistenttjänst. Och jag kommer att gå på en helgfika med traditionella bakverk och glögg, som anordnas av personalen för mitt program.

Beskriv studentlivet
– De två grunderna i Uppsala universitets studentliv är studentnationerna och studentkårerna. Nationer har ofta evenemang som karaoke, pubquiz, formella middagar (gasquer) och mycket mer. Vissa nationer kommer också med andra förmåner som studentboenden och organiserade aktiviteter, som körer. Studentkårerna är ett bra ställe att engagera sig i universitetet och representera studentintressen. Vidare anordnar kårernas sektioner sociala möten, akademiska seminarier och andra evenemang.

Tre snabba frågor:
Vilket är ditt favoritställe i Uppsala?
– Café Storken.

Var ser du dig själv om fem år?
– Jag vill vidareutveckla min akademiska karriär genom en doktorsexamen.

Var är det bästa stället att studera?
– Min favoritplats att studera på campus skulle vara ”Master's room” på Engelska Parken.

Våren 2023

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin