Foodservice and Food Production
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK038
A revised version of the reading list is available.
Main group 1
- Bra mat i förskolan: råd för förskola och familjedaghem, Uppsala, Livsmedelsverket, cop. 2007Compulsory
- Bra mat i skolan: råd för förskoleklass, grundskola, gymnasieskola och fritidshem, Uppsala, Livsmedelsverket, 2007Compulsory
- Bryman, Alan; Nilsson, Björn, Samhällsvetenskapliga metoder, 1. uppl., Malmö, Liber ekonomi, 2002
- Yngve, Håkan, Mat för många: goda råd för utvecklingen av måltidsverksamheten, Stockholm, Sveriges kommuner och landsting, 2006Compulsory
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Lantz, Ulla; De Jong, Birgitta Skierus; Johansson, Sara-Mari, Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg: branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852, Stockholm, Kommentus, 2009Compulsory
- Gregoire, Mary B., Foodservice organizations: a managerial and systems approach, 7 uppl., Upper Saddle River, Prentice Hall, cop. 2010Compulsory
- Hallberg, Jan-Erik; Hjelmberg, Anders, Matlagning - en handbok, 2., [uppdaterade] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2004
- Bokstad, Larry; Eriksson, Staffan; Dunthorne, Susanne, Servering och dryckeskunskap: en handbok, 2., [omarb.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2006
- Faxén Irving, Gerd; Karlström, Brita; Rothenberg, Elisabeth, Geriatrisk nutrition, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2010Compulsory
* Compulsory
Syllabus
- Syllabus valid from Autumn 2014, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2014, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2013
- Syllabus valid from Autumn 2012
- Syllabus valid from Autumn 2011, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2011, version 1
- Syllabus valid from Spring 2011, version 2
- Syllabus valid from Spring 2011, version 1