Områdeskansliet för medicin och farmaci
På områdeskansliet för medicin och farmaci ger vi stöd och service till studenter, ledning, forskare, lärare, teknisk och administrativ personal samt övriga verksamma vid vårt vetenskapsområde. Vi ger också stöd och service till vetenskapsområdets alla kommittéer.
Vad kan vi hjälpa dig med?
Forskningsfrågor
Har du frågor om eller behöver hjälp med forskningsfinansiering, forskningssamverkan, infrastrukturer eller annat som har med forskning att göra?
Utbildningsfrågor
Har du frågor kopplade till beslut inom utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå, eller internationalisering av utbildning inom medicin och farmaci?
Studentrelaterade frågor
Har du frågor som rör vägledning för studenter, handläggning av studentärenden eller programövergripande administration av annat slag?
IT-verktyg, video, ljud och foto
Har du frågor om eller behöver hjälp med att undervisa online eller spela in film, poddcaster och föreläsningar? Behöver du hjälp med att utveckla en pedagogisk idé?
Befordringar, ekonomi, processer och kommunikation
Har du frågor om rekrytering, antagning, befordran, ekonomi, verksamhetsplanering eller uppföljning, centrumbildningar, remisser eller kommunikation?
Vad är områdeskansliet?
I den här korta filmen ger dig kanslichefen Tony Hansson en snabb genomgång av vad kansliet är, vad vi gör och hur vi är organiserade.
Hur är vi organiserade?
Områdeskansliet för medicin och farmaci består av ett 60-tal anställda. Vi är organiserade i fem enheter och varje enhet leds av en enhetschef med ansvar för enhetens verksamhet.
Tony Hansson är chef för områdeskanliset.
Martin Wahlén är biträdande chef.
- Enheten för forskningsstöd
Chef: Anders Alderborn - Enheten för utbildningsstöd
Chef: Lisa Jämtsved Lundmark - Enheten för studentstöd
Chef: Cecilia Andersson - MedfarmDoIT
Tillförordnad chef: Tony Hansson - Enheten för ledningsstöd
Chef: Martin Wahlén
Vad gör vi och vad vill vi uppnå?
Vi får de flesta av våra uppdrag från områdesnämnden men vi arbetar för hela vetenskapsområdet. Det innebär allt från att handlägga dagliga ärenden eller delta i de kommittér som förbereder frågor till områdesnämnden till att arbeta med strategier för till exempel forskningsinfrastrukturer eller kommunikation eller samverka med till exempel Region Uppsala.
Vår målbild
Vårt mål är att skapa förutsättningar för vetenskapsområdet och universitetet att bedriva förstklassig utbildning och världsledande forskning, till största möjliga samhällsnytta.
Det är vad vi vill uppnå. Utöver det har vi också kortsiktiga och långsiktiga mål för att uppfylla mer specifika behov.