Anmälan och registrering

För studenter på Institutionerna för kemi på BMC och Ångström. Antagning till kurser och program sker via Antagning.se. De undantag som finns är enstaka kurser inom program och för utbytesstudententer - se den information du fått som programstudent eller utbytesstudent.

Har du glömt anmäla dig till en kurs i tid? Våra kurser brukar öppna för sen anmälan. Gör då en sen anmälan så fort det öppnar då sena anmälningar hanteras i turordning.

Information till antagna studenter med start höstterminen 2024.

Du hittar information om hur man skaffar studentkonto och registrerar sig på våra sidor för nya studenter. Registreringen öppnar 26 juli, om du vill gå programmet bör du registrera dig före uppropet.

Obligatoriskt upprop med information är måndag 26 augusti, i sal B7:101 på BMC (använd gärna ingång A8 från Norra Vägen). Fika från kl. 10, upprop och information startar 10.30 och tar omkring en timme. Därefter erbjuds frivilliga mottagningsaktiviteter organiserade av äldre studenter; vanligen brukar en lunchaktivitet ingå.

Om du inte kan närvara på uppropet är det viktigt att du meddelar oss detta så du inte förlorar din plats. Programmets Studievägledare nås via studievag@kemi.uu.se och programansvarig via kemikand@kemi.uu.se.

Eventuell antagning av reserver kan ske från dagarna före uppropet och fram tills kursstart på första kursen, om du är reserv, håll koll på din mejl under denna period.

Information till antagna studenter med start höstterminen 2024.

Masterprogrammet i kemi börjar med ett informationsmöte och upprop tisdag 27 augusti kl. 9.30 i rum B7:101a på BMC (Biomedicinskt centrum).
Om du inte erhållit ett program för denna informationsträff inom ett par veckor efter att du fått ditt antagningsbesked kan du skriva till programansvarig: kemimaster@kemi.uu.se, då kan vi även kontrollera att du är med i utskickslistan för masterprogrammet.

Du hittar information om hur man skaffar studentkonto på våra sidor för nya studenter. Observera att du inte kan registrera dig själv, utan vi registrerar dig på första kursen efter att du närvarat på uppropet.

Om du inte har möjlighet att närvara vid uppropet är det viktigt att du meddelar detta till studievägledaren: master@chemistry.uu.se och programansvarig: kemimaster@kemi.uu.se.

Information till antagna studenter med start höstterminen 2024

Masterprogrammet i batteriteknik och energilagring börjar med ett obligatoriskt upprop med all information om registrering onsdag 28 augusti kl 9:00 i rum 12167, Ångström (karta). Kontakta batterymaster@kemi.uu.se om du av någon anledning inte kan närvara.

Första kursen "Introduktion till Energilagring" börjar på måndag den 2 september och kursens hemsida kan hittas på Uppsala universitets lärplattform Studium.

Du kan logga in med ditt studentkonto för att ta del av allt material i Studium. Du hittar information om hur man skaffar studentkonto och registrerar sig på våra sidor för nya studenter. Observera att du inte kan registrera dig själv, utan vi registrerar dig på första kursen efter att du närvarat på uppropet.

Registrering på kurs

Om du är antagen till en kurs och vill gå kursen ska du registrera dig på kursen i Ladok. Registreringen i Ladok är normalt öppen fram till dagen före kursstart. Exakta datum framgår i Ladok.

Undantag: Aktuella trender i kemin

Kursen Aktuella trender i kemin har inte webbregistrering. Är du antagen på Masterprogrammet i kemi se information ovan. Är du antagen som fristående student mejla till oss på kursexp@kemi.uu.se veckan före kursstart så registrerar vi dig.

Om du är villkorligt antagen

Vi gör behörighetskontroller veckorna inför kursstart. Om du vid behörighetskontroll uppfyller behörighetskraven kommer villkoret att lyftas och du kan gå in och registrera dig. Du kan se detta på dina sidor på Antagning.se och i Ladok. Om du inte uppfyller behörighetskraven kommer du att få ett meddelande via mejl före kursstart.

Om du är reservantagen

Reserver antas löpande fram till kursstart om det finns plats på kursen. Om du är placerad som reserv kommer du i vissa fall att bli kontaktad av institutionen via e-post för att erbjudas en plats. OBS! Det kan vara kort svarstid, så håll koll på din mejl!

Om du har problem med att registrera dig

Om du är antagen och har följt instrutionerna för hur du skaffar studentkonto och registrerar dig och ändå har problem att registrera dig inför kursstart, kontakta oss genom att mejla: kursexp@kemi.uu.se

Om du inte vill gå kursen du är antagen till

Om du inte vill gå kursen lämnas återbud via Antagning.se eller i Ladok. OBS! Har du registrerat dig måste du göra avbrott på kursen i Ladok, då räcker inte återbud via Antagning.se.

Omregistrering på kurs

Kontakta Kursexpeditionen för kemi om du tidigare läst en kurs och behöver bli omregistrerad för att bli klar. Behöver du komplettera laborationer bör du kontakta oss 1–2 veckor före kursstart genom att mejla oss på kursexp@kemi.uu.se.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin